Hyväntuulinen Halonen: Rapsuttelen nykyisin vain Penttiä

Presidentti Halonen on viettänyt eläkepäiviään maaliskuun alusta lähtien. Eläkepäivät ovat olleet kuitenkin kiireisempiä kuin Halonen odotti.

Hyväntuulinen Halonen asteli median eteen uuden Tarja Halonen – Paremman maailman puolesta -kirjan julkistamisen myötä. Hannu Lehtilän kirjoittama kirja kurkistaa Halosen uran kulisseihin niin uran kuin perhetaustankin puolesta. Kirjan kirjoittaja olisi halunnut tehdä Halosen "kokovartalokuva"-kirjasta vielä syvällisemmän ja avoimemman, mutta Halonen paljasti tiedotustilaisuudessa laittaneensa kapuloita rattaisiin liian paljastavan materiaalin vuoksi.

– Tarkoituksena ei ollut tehdä kirjaa, jossa oli loukkaamista puolin ja toisin. Vedin paljon yli ensimmäisestä versiosta, Halonen tunnusti..

Halonen halusi jättää kirjasta pois hänen ja puolisonsa Pentti Arajärven yksityiselämästä kertovan osuuden. Hän kuitenkin paljasti tiedotustilaisuudessa paluun normaaliarkeen presidenttivuosien jälkeen sujuneen paremmin kuin odotettiin.

– Vetehisenkujalla on mennyt paremmin kuin odotin, Halonen kertoi naurattaen yleisöä.

Eläminen muuttolaatikoiden keskellä on vihdoin alkanut sujua, vaikka perheen rakas lemmikki Rontti-kissa menehtyi keväällä.

– Vähitellen alkaa mennä ja sitten meillä kävi niin, että meidän vanhempi kissa kuoli. Ja se oli kuitenkin 20 vuoden ystävyys. Kissa oli 20 vuotta vanha, Halonen kertoi MTV3.fille.

Rontti-kissan kuolema sai kansalaiset tarjoamaan presidenttiparille uutta lemmikkiä, mutta ainakin toistaiseksi Vetehisenkujalla rapsutellaan ihan muuta karvaista kaveria.

– Ei, kyllä mä rapsuttelen vain tuota Arajärveä, mitä karvaisuuteen tulee, Halonen murjaisi.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat