Mainos

Hyväntekeväisyyslahjoituksista pahimmillaan lähes puolet roskatavaraa

Huonokuntoiset tai rikkinäiset vaatteet ja tavarat tuottavat päänvaivaa hyväntekeväisyysjärjestöille. Lahjoituksista huonoa tavaraa on usein 10-15 prosenttia, pahimmillaan jopa 40 prosenttia.

Osa vaatteista ja tavaroista on niin surkeassa kunnossa, että hyväntekeväisyysjärjestöt joutuvat viemään ne omalla kustannuksellaan kaatopaikalle. Tämä raha on pois avustustyöstä.

Lahjoita vain sellaista, mitä antaisit ystävillesi

Järjestöt toivovat, että ihmiset lahjoittaisivat vain sellaista tavaraa, jota voisivat kuvitella itsekin käyttävänsä tai antavansa ystävilleen.

Hyväntekeväisyysjärjestö Fidan apulaisketjupäällikkö Ari Kemppainen sanoo, että suomalaiset kuluttajat haluavat ostaa kirpputoreilta ykkösluokan vaatteita ja tavaraa.

Fidalle tulee paljon lahjoituksia keväästä syksyyn, kun ihmiset siivoavat kaappejaan ja ullakoitaan. Fidalla on 29 hyväntekeväisyyskirpputoria, joiden tuotto ohjataan kehitysmaihin.

Huonon tavaran määrä on Fidalla noin 15 prosenttia. Vaikka lahjoitusten määrä on vuosien mittaan kasvanut, huonokuntoisen tavaran suhteellinen osuus on pysytellyt samoissa lukemissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.