Mainos

Hyväntekeväisyyskonsertti veti ennätysyleisön Kaustisella

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla eilisiltana järjestetty Unicefin hyväntekeväisyyskonsertti oli yleisömenestys.

Tapahtuman pääkonsertin aikana Kaustisen Areena oli ääriään myöten täynnä katsojia. Konserttia seurasi noin 12 500 ihmistä, joista istumapaikka liikeni noin 4000 katsojalle. Ahdasta oli, mutta sopu antoi ihmeesti sijaa.

Koskaan aikaisemmin ei Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yksittäinen konsertti ole vetänyt yhtä paljon katsojia. Konsertin tavoitteena oli kerätä 35 000 euroa tapahtuman 35-vuotisen taipaleen kunniaksi ja tässä onnistuttiin. Kaustinen oli sitoutunut lahjoittamaan tästä summasta 25 000 euroa, ja loput kerättiin puhelinlahjoituksina ja eri yhteistyökumppaneiden avulla.

Heinäkuun loppuun saakka jatkuvan keräyksen tuotto menee Suomen Unicefin kautta tyttöjen koulutukseen kolmannessa maailmassa. Konsertin suojelijana oli valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi. Tasavallan presidentti Tarja Halonen otti hänkin kantaa keräyksen kohteeseen.

-Tyttöjen ja naisten kouluttautuminen on tavattoman tärkeää. Se on paitsi askel tasa-arvoon, myös askel laajempaan hyvinvointiin. Toivon, että keräys onnistuu, hän sanoi. Konsertin juonsivat Suomen Unicefin hyvän tahdon lähettiläät Susanna Haavisto ja Eija Ahvo. Iloisesti esiintynyt juontajakaksikko piti tapahtuman rempseässä otteessaan loppuun saakka, he myös lauloivat konsertissa. Heidän mukaansa Kaustisen Unicef-konsertti oli ensimmäinen musiikkifestivaaleilla pidetty hyväntekeväisyyskonsertti.

Kansanmusiikista viihteeseen

Hyväntekeväisyyskonsertti sai arvoisensa alun Purppuripelimannien johdolla. He näyttivät Konstan paremman valssin myötä, kuinka peli totisesti totteli taiteilijaa. Konsertin alkupuolisko vietiin läpi kansanmusiikkipainotteisissa tunnelmissa. Estradille astelivat muun muassa Tallari, JPP ja Näppärit.

Konsertin muu ohjelmisto koostui kotimaisista viihdeartisteista. Nostalgisimmista tunnelmista vastasi Hector, joka esiintyi tapahtumassa ensimmäistä kertaa jo vuonna 1968. Hän noudatti laulullaan muiden artistien sanoituspainotteista ajatuksia herättävää linjaa huomauttamalla "ettei näin sotaa koskaan saada loppumaan".

"Ei ole suurempaa elämää kuin tämä tänään", muistutti puolestaan Mikko Kuustonen. Heidän lisäkseen lavalle kipusivat Heikki Salo, Anna Hanski, Sakari Kuosmanen, Värttinän laulajattaret, Anna Eriksson ja Katri-Helena.

Kokonaisuutena konsertti oli tapahtuman henkeen sopiva. Alun kansanmusiikkipitoisuuden vaihtuminen viihteellisemmälle linjalle oli etenkin yleisön mieleen. Ehdoton suosikki oli Anna Eriksson, joka kirvoitti yleisöstä raikuvimmat aplodit. Muutoinkin yleisö jaksoi elää mukana tapahtumassa, "lennä Juri Gagarin, lennä" raikui komeasti yhteiskuorolauluna Heikki Salon johdolla.

Viimeisenä kappaleena kuultiin Suojelusenkeli, jonka esittivät konsertin naisartistit tyylilleen uskollisen Katri-Helenan vetämänä. Tapahtuman säestyksestä vastasi Kaustisen juhlaorkesteri kapellimestarinaan Esa Nieminen.

Eilinen ei Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla suinkaan loppunut hyväntekeväisyyskonserttiin, vaan luvassa oli vielä monenmoista musiikkia. Loppuilta kului Bollywoodin tähtien johdolla, yöpolskan merkeissä ja pikkutunneille jatkuneiden yötanssien tahdeissa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.