Mainos

Hyväntekeväisyysjärjestöt vaativat rahankeräyslain kiristämistä

Joukko hyväntekeväisyysjärjestöjä vaatii rahankeräys- ja varainhankintalainsäädännön kiristämistä. Vaatimuksiin kuuluu kerääjän taustan tarkistaminen.

Joukko hyväntekeväisyysjärjestöjä vaatii rahankeräys- ja varainhankintalainsäädännön kiristämistä. Järjestöjen mukaan viranomaisten tulisi myös tarkastaa rahankerääjien taustat entistä tarkemmin.

MTV:n Uutiset kertoi eilen kirjanpitorikoksesta epäillyistä miehistä, joiden yhdistys kerää rahaa kuolemansairaille lapsille. Helsingin rikospoliisi tutkii ovatko Make a Wish Toive ry:n hallituksen puheenjohtaja ja rahastonhoitaja syyllistyneet kirjanpitorikokseen. Epäily liittyy miesten aiempaan toimintaan puhelinmyyntiyhtiö Carinotecissa, jonka kirjanpito on tiettävästi kateissa.

Toive ry:llä on lääninhallituksen keräyslupa Itä-Suomen alueelle ja poliisin keräyslupa Mikkelin kihlakunnan alueelle. Kun Mikkelin poliisi myönsi luvan kesäkuussa, verottaja oli jo hakenut Carinotecin konkurssiin. Poliisi ei tarkastanut tietoja konkursseista, sillä rahankeräyslaki ei edellytä taustojen tarkastamista.

Nykykäytäntö kummastuttaa monia hyväntekeväisyysjärjestöjä. - Hämmästelen, että meillä viranomaiset eivät kerta kaikkiaan tarkasta. Vallankin näin herkällä alueella kuin mitä on hyväntekeväisyys, niin siellä pitäisi olla entistä tarkempi lupien myöntämisessä, hallituksen puheenjohtaja Kalevi Tuominen Suomen Lastenklinikoiden Kummeista kertoo.

- Tällaisen tunnetun toimijan toimijana olen sitä mieltä, että kaikki tuntemattomat toimijat pitäisi ensin tarkistaa ennen kuin lupia myönnetään, kansalaistoiminnan johtaja Jouni Hemberg Pelastakaa Lapset ry:stä kertoo

Myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lastensuojelun keskusliitto kaipaavat viranomaisilta rahankeräyslain tarkennusta ja tiukempaa otetta.

Sisäministeri Ville Itälän asettama työryhmä ehdotti jo viime kesäkuussa paljon ongelmia aiheuttavan rahankeräyslain uudistamista. Mitään lainsäädäntöhanketta ei ole vielä asetettu.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 25.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.