Mainos

Hyväksikäyttäjäuskovaisen perhettä uhkailtu

Pietarsaarelaisten uskovaisten keskuudessa tapahtunut insestitapaus on johtanut hyväksikäyttäjäksi paljastuneen maallikkosaarnaajan jälkeläisten uhkailuun, kertoo Österbotten Tidning.

Pietarsaaren poliisin mukaan lestadiolaisuskovaisten saamat uhkaukset eivät kuitenkaan ole järvin vakavasti otettavia. Yksi saarnaajan lapsista ja yksi lapsenlapsista teki perjantaina ja lauantaina poliisille ilmoituksen häirinnästä.

Vuonna 1988 kuolleen maallikkosaarnaajan lapsenlapset ovat nyt kertoneet isoisän käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen jopa vuosikymmenen ajan. Ruotsinkielisten lestadiolaisuskovaisten sisäpiirissä tapahtuneesta seksuaalisesta riistosta ja sen salailusta kertoi ensin Österbotten Tidning -lehti viime viikolla.

Karismaattisen maallikkosaarnaajan ympärille kasvoi ruotsinkielisten lestadiolaisuskovaisten sisäpiiri, joka salaili ja vähätteli lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia. Niiden urheiksi joutuivat 1970–80-luvuilla jatkuvasti uskovaissaarnaajan 11 lapsenlasta, jotka kaikki ovat poikia.

Lasten seksuaalista riistoa on raportoitu viime vuosina muistakin uskonlahkoista ja esimerkiksi roomalaiskatolisesta kirkosta.

(MTV3)

(23.12.2009)

(19.11.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.