Mainos

Hyväksikäytetty poika: Lapsen on vaikea kieltäytyä - katso koskettava haastattelu

"Ville" törmäsi netissä luotettavan oloiseen mieheen hakiessaan vastauksia kysymyksiin, joita ei uskaltanut keneltäkään muulta kysyä. Hän alkoi pitää mieheen yhteyttä, koska koki saavansa mieheltä aikaa ja huomiota, joita ei saanut vanhemmiltaan. Mies myös hankki Villelle tämän pyynnöstä tupakkaa ja alkoholia.

Myöhemmin, painostuksen kautta, kuvaan tuli myös seksi. Ville tunsi, että hänen oli vaikea kieltäytyä, koska kaveruutta oli jatkunut jo pitkään. Villen vanhemmat eivät aavistaneet mitään, koska Ville poisti kaikki miehen yhteydenotot puhelimestaan.

Hän myös kertoi erossa asuville vanhemmilleen olevansa yötä toisen vanhemman luona, vaikka todellisuudessa vietti yön miehen asunnossa. Näitä öitä seurasi usein todella paha olo:

- Koitan unohtaa vaan äkkiä. Että ei ole tapahtunut mitään, eikä tapahdu enää uudestaan, Ville kertoo.

Yhteydenottoja 12-vuotiaille

Ville kertoo törmänneensä jo 12-vuotiaana netissä yhteydenottoihin, joissa tarjotaan jopa satoja euroja hotelliyöstä pojan kanssa.

Netti on raaka lapselle

Ville toivookin, että nuoret osaisivat löytää oikeat sivut netistä tietoa etsiessä. Hän muistuttaa, että Internetistä löytyy myös luotettavia ihmisiä ja esimerkiksi Setan ylläpitämiä nuorten keskusteluryhmiä. Hän toivoo ihmisten kuitenkin muistavan, miten raaka paikka internet voi olla.

- Uskon, että jos asia nostetaan esille ja siitä keskustellaan, ihmiset avaavat silmiä. Valvontaa voisi tiukentaa, samoin rajaa siitä, mikä on rikollista. Potentiaalisille uhreille pitäisi tarjota terveitä kanavia, joista hakea tietoa ja tukea.

Asian paljastuminen järkytys

Villen tilanne ratkesi, kun hän alkoi seurustella oman ikäisensä pojan kanssa. Hän päätti lopettaa yhteydenpidon miehen kanssa, mitä hän ei aikaisemmin ollut pystynyt tekemään. Se, että kyse oli todellisuudessa ollut hyväksikäytöstä, valkeni Villelle vasta myöhemmin. Asian paljastuminen oli järkytys myös vanhemmille ja lähipiirille.

Villeä hyväksikäyttänyt mies sai tuomion oikeudessa, mutta Ville käy edelleen psykiatrilla ja rikosuhripäivystyksessä. Vasta nyt hän on ymmärtänyt, että hän oli lapsi ja aikuinen teki väärin.

45 minuuttia -ohjelmassa käsitellään laajemmin lasten hyväksikäyttöä. Katso ohjelma tänään alkaen klo 20.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.