Mainos

Hyvä työllisyys vähentänyt toimeentulotukimenoja

Viime vuonna toimeentulotuen kustannukset olivat kuudessa suurimmassa kaupungissa yhteensä reilut 173 miljoonaa euroa. Asukasta kohden kustannukset olivat keskimäärin 114 euroa.

Työttömyyden väheneminen on pienentänyt toimeentulotuen kustannuksia suurissa kaupungeissa. Kuuden suurimman kaupungin teettämä selvitys kertoo, että näissä kaupungeissa toimeentulotukeen kului rahaa viime vuonna yli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuonna 2004.

Toimeentulotuen kustannukset supistuivat eniten Turussa, runsaalla kymmenellä prosentilla. Myös Helsingissä, Espoossa ja Tampereella kulut alenivat.

Oulussa ja Vantaalla työllisyyskehitys ei ollut viime vuonna yhtä myönteistä kuin muissa isoissa kaupungeissa. Siksi näissä kaupungeissa toimeentulotuen euromääräiset kustannukset kasvoivat hiukan. Jos kustannustason nousu otetaan huomioon, toimeentulotukimenot alenivat myös Oulussa ja Vantaalla.

Viime vuonna toimeentulotuen kustannukset olivat kuudessa suurimmassa kaupungissa yhteensä 173,7 miljoonaa euroa. Asukasta kohden kustannukset olivat keskimäärin 114 euroa.

Suurissa kaupungeissa toimeentulotukea sai noin 85 000 kotitaloutta. Niistä valtaosa oli yhden hengen kotitalouksia. Tukea myönnettiin kotitaloutta kohden keskimäärin 2044 euroa ja henkilöä kohden 1346 euroa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja