Mainos

Hyvä lumitalvi lupaa hyvää kuuttivuotta

Saimaannorpan jokakeväiset pesälaskennat ovat alkaneet. Apuna on myös useita vapaaehtoisia, jotta yli 2000 neliökilometrin laskenta-alue saadaan käytyä läpi kuukauden sisällä. Tänä vuonna laskennassa auttaa myös lahjoituksena saatu ilmatyynyalus.

Metsähallituksen suojelubiologin Tero Sipilän mukaan hyvä lumitalvi enteilee hyvää kuuttivuotta. Hyvä tulos olisi nyt tärkeä, sillä viime vuonna kuuttien määräksi arvioitiin vain 44 ja edellisvuonna 51.

Kevään hyviin ennusmerkkeihin kuuluu sekin, että Saimaan verkkokalastusrajoitukset kattavat nyt lähes koko norpan tärkeimmän poikimisalueen. Tämän toivotaan ehkäisevän kuuttien kalanpyydyskuolemia. Saimaannorppia arvioidaan olevan nyt noin 260, joista alle puolet on lisääntymiskykyisiä yksilöitä.

Metsähallitus julkistaa laskennan tulokset 10. toukokuuta.

Nokia lahjoitti WWF:lle saimaannorpan pesälaskentoihin ilmatyynyaluksen, kelluntapukuja sekä navigointipuhelimet. Ilmatyynyalus mahdollistaa liikkumisen heikoilla jäillä laajalla alueella. Kelluntapuvut ovat taas tärkeitä vapaaehtoisten turvallisuuden varmistamisessa, ja puhelimet auttavat pesäpaikkojen sijaintietojen tallennuksessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.