Mainos

Hyvä joulumieli -keräys ylitti tavoitteet

Ruokaostoksiin tarkoitetut kortit on jaettu pienituloisille perheille, joissa ainakin yksi lapsi on alle 15-vuotias, ja joissa on esimerkiksi työttömyyttä, sairautta, ylivelkaantumista tai jokin kriisitilanne.

Hyvä joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi ylitti tänä vuonna tavoitteensa. Keräys tuotti jouluaattoon mennessä yhteensä 648 815 euroa, mikä on yli 23 000 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Hyvä joulumieli -keräys alkoi 23. marraskuuta ja päättyi tänään jouluaattona. Keräyksen tavoite oli 600 000 euroa.

Keräyksen tuotto käytetään lyhentämättömänä vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksen järjestäjät hankkivat 10 000 kappaletta 60 euron arvoista lahjakorttia, jotka on jaettu perheille joulun alla.

Keräystavoitteen ylittänyt summa siirretään jaettavaksi lahjakortteina vähävaraisille lapsiperheille ensi jouluna.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen Aamu-tv:n ja Radio Suomen sekä Keskon kanssa järjestämä keräys toteutettiin jo 11. kerran.

Sen lisäksi, että keräys tuotti ennätyssumman, myös lahjoittajia on ollut liikkeellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Yli 120 yritystä on lahjoittanut vähintään 1 500 euroa, minkä lisäksi pienempiä lahjoituksia on tullut lukuisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

- Olemme iloisia, että näin moni suomalainen haluaa auttaa. Samalla olemme pahoillamme, että lapsiperheiden köyhyys on edelleen suuri ongelma. Köyhyys varjostaa lähes 130 000 lapsen elämää. Keräyksellä haluamme muistuttaa lapsiköyhyydestä ja ilahduttaa edes osaa apua tarvitsevista perheistä, toteaa Liisa Partio Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

- Näin hyvä tulos antaa uskoa siihen, että ensi vuonna voimme jakaa lahjakorttien avulla jouluiloa yhä useammalle perheelle, Partio lisää.

SPR:n ja MLL:n paikallisyhdistykset tekevät yhteistyötä mm. paikallisten neuvoloiden ja seurakuntien kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.