Mainos

Hyundai-yhtiön johtaja teki itsemurhan

Etelä-Korean huomattavimpiin yrityksiin kuuluvan Huyndai Asanin puheenjohtaja Chung Mong-Hun on tehnyt itsemurhan hyppäämällä toimistonsa ikkunasta Soulin keskustassa, Etelä-Korean poliisi kertoi. Chung jätti jälkeensä useita viestejä itsemurha-aikeestaan.

Hän hyppäsi 12. kerroksessa sijaitsevan toimistonsa ikkunasta sen jälkeen, kun hänet pakotettiin todistamaan Pohjois-Koreaa koskevassa epäselvää rahansiirtoa koskevassa oikeusjutussa. Hänen epäiltiin osallistuneen noin 446 miljoonan dollarin maksamiseen Pohjois-Korealle ennen maiden johtajien huippukokousta vuonna 2000.

Etelä-Korean silloinen presidentti Kim Dae-Jung sai huippukokouksen jälkeen Nobelin rauhanpalkinnon ansoistaan Koreoiden suhteiden parantamisessa.

Riippumattoman tutkimuskomission mukaan lähes 100 miljoonaa euroa Hyundain maksamasta rahasta liittyi kokouksen onnistumisen varmistamiseen. Komissio ei suoraan väittänyt. että kyse olisi ollut Pohjois-Korean johtajien lahjomisesta.

Hyundain mukaan kyse oli yhtiön turismihankkeesta Pohjois-Koreassa. Chung johti vuonna 1998 aloitettua hanketta, ja hän on tavannut Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-Ilin kolme kertaa. Chungin hankkeita on myös lähes 20 miljardin euron teollisuusprojekti Pohjois-Koreassa.

Yhdessä jälkeensä jättämistään viesteistä Chung kehotti jatkamaan liiketoimia Pohjois-Korean kanssa. Myös Etelä-Korean nykyinen presidentti Roh Moo-Hyun lupasi suruviestissään jatkaa taloudellista yhteistyötä Pohjois-Korean kanssa.

(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 04.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.