Mainos

Hyssälä tukisi vanhusten kotona asumista

Peruspalveluministeri laajentaisi kotitalousvähennystä. Tämä helpottaisi myös vammaisten ja pitkäaikaissairaiden asumista kotonaan.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.) tukisi vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kotona asumista laajentamalla kotitalousvähennystä.

Jotta vähennys olisi tehokas, olisi sen määrää korotettava vähintään kaksinkertaiseksi silloin, kun sen avulla tuetaan kotona selviytymistä. Korotettu kotitalousvähennys koskisi siis vain sosiaalihuollon kotipalvelun luonteisia tehtäviä, ei esimerkiksi remonttitöitä.

- Lisäksi se olisi syytä rajata sellaisiin kotitalouksiin, joissa hoidon tarve on ilmeinen, esimerkiksi Kansaneläkelaitoksen maksaman eläkkeensaajan hoitotuen saajiin. Muutoksen yhteydessä voitaisiin harkita vammaistuen tai lapsen hoitotuen saajien vähennysoikeuden korottamista vastaavasti, Hyssälä kirjoittaa keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa tänään.

Kotitalousvähennyksen laajentaminen tällä tavalla lisäisi hänen mukaansa työpaikkoja ja synnyttäisi yrityksiä kotitalous- ja hoivatyöhön.

Hyssälä esittää lisäksi, että kotitalousvähennyksen perusteita voitaisiin laajentaa kattamaan myös kodin ulkopuolella järjestettävän tilapäishoivan. Tähän suuntaan mentiin jo, kun lapset saivat mahdollisuuden käyttää verovähennyksen myös vanhempiensa tai isovanhempiensa hoivapalveluihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.