Mainos

Hyssälä: Päivähoitotilannetta selvitetään

Peruspalveluministerin mukaan nyt käytävään keskusteluun tarvitaan tutkittua faktatietoa lapsiperheiden tilanteesta.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä

Lasten päivähoitotilannetta on sosiaali- ja terveysministeriön aloitteesta ryhdytty selvittämään.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan keskusteluun päivähoidon subjektiivisesta oikeudesta tarvitaan tutkittua faktatietoa. Näin keskustelua ei käydä pelkästään tunteiden tai talousnäkökohtien pohjalta.

Selvityksessä on mukana yli 20 kaupunkia ja maalaiskuntaa. Tarkastelussa ovat kaikki suurimmat kaupungit ja myös pienempiä kuntia.

Tutkimuksessa kartoitetaan muun muassa niiden hoidossa olevien lasten määrä, joiden vanhemmista toinen tai molemmat ovat kotona. Selvitys kattaa tilanteen myös niiden lasten osalta, jotka tarvitsevat päivähoitoa esimerkiksi sosiaalisista syistä. Samalla kartoitetaan, onko lapsiperheille tarjolla päivähoidon sijaan muita vaihtoehtoja, kuten kerhoja, leikkipuistotoimintaa tai osapäivähoitoa. Samoin tarkistetaan, saavatko lapsiperheet kunnallista kotipalvelua ja paljonko se perheille maksaa.

Valtiosihteeri Raimo Sailas on ehdottanut, että subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta luovuttaisiin, sillä yhteiskunnalla ei hänen mukaansa ole siihen varaa.

Eilen presidentti Tarja Halonen ilmaisi toivomuksensa, ettei päivähoito-oikeuteen puututtaisi. Presidentti sanoi ymmärtävänsä, että virkamiehet haluavat silloin tällöin herätellä päättäjiä. Hänen mukaansa hyvinvointiyhteiskunnan perustekijöitä on kuitenkin rakennettu niin huolella ja hitaasti, että niihin tulisi olla varaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.