Mainos

Hyssälä otti nimityskohun tyynesti

Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi perjantaina nimitetty sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) ei anna nimityksen ympärillä syntyneen kohun häiritä iloaan uudesta tehtävästä.

- Tasavallan presidentti on minut nimittänyt ja hän on varmasti arvioinut minun pätevyyteni ja kokemukseni. Tämä on yksi niistä harvoista viroista, joissa presidentti aidosti päättää, Hyssälä sanoi.

Rajuimman tuomion nimitykselle päästi SDP:n puoluesihteeriksi pyrkivä Mikael Jungner. Hän kyseli Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa, mitä pahaa Kelan työntekijät ovat tehneet, että heitä rangaistaan tällaisella johtajalla.

Hyssälä ei välittänyt kommentoida.

-En halua ottaa osaa sosialidemokraattien puoluesihteerikilpaan.

Keskustan kansanedustaja Hannes Manninen sen sijaan ei arkaillut. Hän piti Suomenmaan verkkosivujen haastattelussa Jungnerin puheita iljettävinä. Mannisen mielestä ne melkein ylittivät kunnianloukkauksen rajat.

Hyssälä oli hallituksen ehdokas virkaan ja myös Kelan toimintaa valvovien valtuutettujen lähes yksimielinen ehdokas. Vain SDP:n Anneli Kiljunen oli selvästi eri mieltä.

61-vuotias Hyssälä aloittaa pääjohtajana lokakuun alussa. Nykyinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen jää tuolloin eläkkeelle. Hyssälä aloittaa perehtymisen uuteen työhön jo aiemmin, aikaisintaan heinäkuussa.

Hyssälä on koulutukseltaan hammaslääketieteen tohtori ja valtiotieteiden maisteri. Sosiaali- ja terveysministerinä hän on ollut keväästä 2007 ja sitä ennen hän toimi neljä vuotta peruspalveluministerinä.

Ennen siirtymistä politiikkaan vuonna 1995 Hyssälä toimi kansanterveystieteen opettajana ja tutkijana Turun yliopistossa.

Hyvinvoiva henkilöstö tuottaa hyvää palvelua

Pitkäaikaisena ministerinä Hyssälä on päässyt käyttämään paljon valtaa sosiaali- ja terveysasioissa. Hän uskoo, että myös Kelan pääjohtajana hän voi olla kehittämässä asioita ja tekemässä aloitteita.

Kelan suurimmat haasteet liittyvät Hyssälän mielestä yleiseen taloustilanteeseen, tietotekniikan haasteisiin ja työhyvinvoinnin turvaamiseen.

-Kela on iso organisaatio, korkeasti koulutettua henkilöstöä. Kyllä työhyvinvointi on A ja O siinä, millaista palvelua organisaatio tuottaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.