Mainos

Hyssälä: Omaishoitajien asemaa parannetaan

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä lupaa parannuksia omaishoitajien asemaan. Hyssälä muistuttaa, että omaishoidon kehittäminen tulee yhteiskunnalle edullisemmaksi kuin kalliiden laitospaikkojen käyttäminen.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä pitää tärkeänä, että omaishoitajien asema paranee ensi vuoden budjetissa. Hän muistutti tänään Turussa, että omaishoidon kehittämisellä varaudutaan ikääntymiseen ja vähennetään laitoshoidon tarvetta kunnissa.

Omaishoitajan alinta hoitopalkkiota nostetaan 300 euroon kuukaudessa. Korotus on 67 euroa. Tämän lisäksi omaishoitajan hoitopalkkion indeksisuoja paranee.

Hyssälä pitää merkittävänä uudistuksena myös omaishoitajan aseman parantamista saattohoitotilanteissa. Jos omaishoitaja joutuu jäämään määräaikaisesti pois töistä omaisen tai läheisen saattohoidon vuoksi, on ensi vuonna hoitopalkkio vähintään 600 euroa kuukaudessa.

- Omaishoidosta tehdään oma laki. Se vahvistaa omaishoidon asemaa. Viisas kunta ottaa omaishoidon osaksi kotihoitopainotteista palvelurakennetta ja vanhus- ja vammaispoliittista linjaansa. Omaishoidon kehittäminen tulee yhteiskunnalle edullisemmaksi kuin kalliiden laitospaikkojen käyttäminen. Kotona asuminen mahdollisimman pitkään on myös vanhusten ja vammaisten oma toive, korosti Hyssälä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.