Mainos

Hyrylän pankkiryöstäjien tuomiot pysyivät hovioikeudessa

Hyrylän pankkiryöstäjien tuomiot pysyivät ennallaan hovioikeudessa. Helsingin hovioikeus ei muuttanut Mika Jalmari Tynkkisen, 31, ja Kati Maarit Ojalan, 31, kovia vankeustuomioita.

Tynkkinen tuomittiin Tuusulan käräjäoikeudessa viiden ja puolen vuoden vankeuteen. Ojala sai neljä vuotta kahdeksan kuukautta vankeutta. Pariskunta ryösti Keski-Uudenmaan Osuuspankin Hyrylän-konttorin Tuusulassa viime syyskuussa. Yksi pankkitoimihenkilö sai luodin jalkaansa, kun Tynkkisen käsiase laukesi hänen hypätessään pankkitiskin yli. Ojala piti vahtia pankin tuulikaapissa. Saaliikseen naamioituneet ryöstäjät saivat noin 18 300 euroa. He pakenivat rikospaikalta kahdella luvatta käyttöön otetulla autolla, mutta jäivät kiinni jo seuraavana päivänä.

Hovioikeudessa syyttäjä vaati tuomioiden koventamista, kun taas Tynkkinen ja Ojala vaativat syytteiden hylkäämistä kokonaan. Hovioikeuden mukaan kaksikon syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilystä. Etenkin heidän hallustaan löytyneet rahat - niiden joukossa 15 niin sanottua turvaseteliä - sekä vaatteista tehdyt kuitututkimukset sitovat Tynkkisen ja Ojalan pankkiryöstöön. Myös muun muassa silminnäkijöiden kertomukset ja pankin turvakameran taltioima kuva vahvistivat näyttöä.

Tynkkinen ja Ojala joutuvat maksamaan luodin tielle osuneelle naiselle 16 800 euron korvaukset kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä. Yhdelletoista muulle pankin työntekijälle ja asiakkaalle määrättiin yhteensä 22 200 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä. Lisäksi pankille määrättiin maksettavaksi kateisiin jääneet runsaat 1800 euroa ryöstösaalista. Pariskunta lähetettiin käräjäoikeudesta eri vankiloihin kärsimään rangaistuksiaan. Tynkkinen passitettiin Jokelan vankilaan ja Ojala Hämeenlinnaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.