Mainos

Hyrian rehtori: Nuoret pidettävä mukana

Hyvinkään tragedia viikonloppuna vaati kaksi kuolonuhria. Molemmat menehtyneet olivat Hyvinkään ammattikoulun Hyrian oppilaita. He olisivat valmistuneet ammattiin tulevana viikonloppuna.

Hyvinkää on surrut menehtyneitä ja asukkaille, oppilaille ja koulun henkilökunnalle on tarjottu kriisiapua. Kaupunki on hyvin tiivis yhteisö, jossa moni tuntee toisensa.

- Kaikki surevat yhdessä ja käsittelevät tapahtumaa yhdessä. Elämän on jatkuttava ja eteenpäin on mentävät. Arki on paras lääke selviämiseen, toteaa Hyrian johtava rehtori, toimitusjohtaja Jarno Tuimala MTV3 Huomenta Suomessa.

Kukaan ei saa jäädä yksin, Tuimala painottaa. Ei kriisin käsittelyssä eikä muutoinkaan yhteiskunnassa. Tuimala huomauttaa, että oppilaitoksien iso ongelma Suomessa on se, että useat nuoret keskeyttävät opintonsa.

- Monet nuoret keskeyttävät opintonsa, eivätkä halua jatko- tai edelleenopintoihin. Opintojen keskeyttämisessä on yhtä iso haaste kuin saada peruskoulunsa päättävät jatkokoulutukseen. Meidän täytyy pitää nuoret mukana.

Hyvinkään ampumavälikohtauksessa surmansa saivat 18-vuotias hyvinkääläinen nainen ja 19-vuotias Hyvinkään Tahkon superpesispelaaja. Poliisi on pidättänyt 18-vuotiaan hyvinkääläismiehen, joka on tunnustanut teon.

Epäillyn kuulustelut jatkuvat tänään. Hän ei ole antanut mitään syytä teolleen.

(MTV3)

Katso Hyrian johtavan rehtorin Jarno Tuimalan haastattelu: (Huomenta Suomi 29.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.