Mainos

Hyrian johtava rehtori: Surmatut priimusoppilaita, ampujasta ei tietoa

Hyria koulutuksen johtava rehtori Jarno Tuimalan mukaan Hyvinkäällä ampumistapauksessa surmansa saaneet nuoret olivat koulun priimusoppilaita. Tuimalalla ei ole kuitenkaan tietoa, että tapaus liittyisi kouluun muuten.

Ampumisessa menehtyneet olivat ammattikoulu Hyrian viimeisen vuosikurssin opiskelijoita. Rehtorin tiedossa ei ole, oliko kahdella surmatulla tämän lisäksi muuta yhteyttä keskenään.

– Koulussa he ovat olleet hyvin menestyneitä ja oman luokkansa priimusoppilaita. Heidän sosiaalisesta elämästään tai mahdollisista kytköksistä sillä puolella en ole kuullut.

Tuimala ei myöskään tiedä, onko surmaaja tai joku muista haavoittuneista koulun oppilas.

– Siitä ei olla saatu minkäänlaista tietoa, ollaan sitä samalla lailla koko päivä odotettu, että tämän ampujan henkilöllisyys tulisi meidän tietoon. Siinä varmaan sitten näitä motiiveja ja muita osattaisiin itsekin paremmin yhdistellä. Henkilöllisyyttä ei ole kerrottu meille sen paremmin kuin muillekaan.

Koulussa suruliputus ja hiljainen hetki

Hyria ammattikoulua ampumatapaus ja oppilaiden surma on järkyttänyt toden teolla.

– Tämä ajankohta on vielä tässä ennen meidän ensi viikon päättäjäisiä, jossa nämä hyvin menestyneet opiskelijat olisi saanut todistukset ja vielä palkittu hyvästä menestyksestä. Koko koulun puolelta ollaan kyllä äärimmäisen surullisia ja hyvin järkyttyneitä.

Tuimalan mukaan koulu alkaa maanantaina normaalisti. Kriisitukea on kuitenkin tarjolla.

– Joka yksikössä aloitetaan yhteisellä tilaisuudella, jossa käydään nämä tapahtumat läpi ja meidän kriisitoimenpiteet, joita koulu tarjoaa oppilaille ja henkilökunnalle.

Hyrian ammattikoulussa järjestetään maanantaina myös suruliputus sekä hiljainen hetki menehtyneiden muistoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.