Mainos

Hyppy hiihtohissin kyytiin - Lissabonissa

Kirsi Elovainio vastaa puhelimeen lissabonilaisesta pikkukahvilasta. Hiihtolomaa Portugalissa on viettämässä koko Elovainion perhe: vanhemmat Kirsi ja Harri sekä pariskunnan 11- ja 14-vuotiaat pojat.

Pitkäaikaisen haaveen äkkinäinen täyttymys

Lähtö Lissaboniin oli nopea, matkapäätös syntyi vain kaksi vuorokautta ennen lähtöä. Äkkilähdön taustalla on kuitenkin monen vuoden haave kaupunkiin matkustamisesta.

- Lissabon on ollut jo monta vuotta meidän esikoispoikamme toivelistalla. Nyt sitten mietimme, että lähdemmekö pakkasia pakoon, ja päätimme toteuttaa pojan pitkäaikaisen toiveen.

Lissabonilaisia tavoitteita

Aamiaisen aikana perheellä on tapana päättää muutama tavoitekohde lomapäivälle. Edellispäivän kohteisiin kuului vuoden 1998 maailmannäyttelyyn rakennettu merimuseo, joka ihastutti upeudellaan. Lisäksi porukka katseli kaupungilla nähtävyyksiä ja tutki tarkkaan eri kaupunginosia. Iltaohjelmaan kuului pitkä illallinen perinteistä fado-musiikkia kuunnellen. Tämänpäiväisen tavoitekohteen saavat sanoa kuitenkin perheen pojat, Kirsi Elovainio kertoo.

- Tänään menemme poikien ehdoilla. He haluavat käydä katsomassa Lissabonin jalkapallojoukkueiden kotiareenat, ja lähdemme etsimään niitä metrolla.

Erikoisia kulkuneuvoja

Metron lisäksi perhe aikoo hypätä kaupungissa hurjaa vauhtia mutkittelevan 28-raitiovaunun kyytiin. Metroa ja raitiovaunua erikoisemmat kulkuneuvot on Elovainion mukaan jo ehditty kokeilla.

- Eilen menimme köysiratavaunulla yläkaupunkiin. Ja sitten menimme hiihtohissigondolilla, joka on itäosassa kaupunkia, modernissa kaupunginosassa. Se menee ilmojen halki ja nauroimme, että tuttuja on Lapissa laskettelemassa - vaan kyllä mekin sitten pääsimme hiihtogondoliin täällä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja