Mainos

Hyökkäys piispa Belon asuntoon Itä-Timorissa

Itä-Timorin itsenäistymistä vastustavat puolisotilaalliset joukot ovat hyökänneet Nobel-palkitun piispa Carlos Belon virka-asuntoon, minne tuhannet ihmiset ovat paenneet kiihtyviä levottomuuksia. Asiasta kertoivat YK ja diplomaattilähteet Dilissä.

YK:n edustajan mukaan puolisotilaallisia joukkoja tunkeutui Belon virka-asunnon alueelle ja joukot ampuivat kohti taloa. Joukkojen kerrottiin pakottaneen pakolaiset ulos talosta ja käyvän parhaillaan neuvotteluja Belon kanssa.

Dilistä tulleiden tietojen mukaan myös Kansainvälisen Punaisen Ristin tiloihin on hyökätty. Näissä tiloissa on arviolta 2000 pakolaista. Puolisotilaalliset joukot sulkivat lisäksi Dilin ja lentokentän välisen tien estäen näin YK:n työntekijöiden matkan lentokentälle.

YK on pyytänyt Indonesian poliisilta apua, jotta saattue pääsisi jatkamaan matkaansa. Vahvistamattomien tietojen mukaan kolmessa kylässä Dilin lähellä olisi maanantaina surmattu kaikkiaan 77 ihmistä. Itä-Timorin kansainvälinen tukikeskus kertoi Australiassa itätimorilaisia lähteitä lainaten, että kyliin olivat hyökänneet veitsin, asein ja kranaatein varustautuneet miliisit ja sotilaat.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.