Hyödynnä joulusiivous: Näin teet kodistasi tilavamman!

Moni kaipaa lisää tilaa ympärilleen ja haaveilee siksi suuremmasta asunnosta, mutta huoneet voi muuttaa tilavammiksi noudattamalla muutamaa ohjetta.

Tuntuuko, että asuntosi huoneet ja niissä majailevat huonekalut ovat solmineet salaliiton sinua vastaan? Mööpelit eivät mahdu huoneen nurkkiin niin kuin olit ajatellut, ovet lennähtävät auki aivan väärin suhteessa järkevään huoneen järjestykseen ja lopulta huone näyttää sekavalta kokonaisuudelta yhteen sopimattomia huonekaluja, vaikka huonekalukaupassa idea vaikutti hyvältä.

Et ole ongelmasi kanssa yksin: suurin osa kodeista on nimittäin täynnä huonekalujen järjestelyhaasteita. Näin joulun alla on kuitenkin hyvä hetki tehdä asialle jotain.

Noudattamalla muutamaa vinkkiä olet kuitenkin huomattavasti lähempänä harmonisen tyylikästä kotikokonaisuutta, jossa huonekaluille kyllä löytyy oikea paikkansa – pienen pähkäilyn jälkeen.

Tilavan kodin ABC

– Nappaa mittanauha käteen ja selvitä, kuinka paljon sinulla on tilaa käytettävänäsi. Tee huoneesta jäljennös paperille, jossa mittasuhteet ovat oikeat, ja ryhdy vasta sen jälkeen asettelemaan huonekaluja tilaan.

– Luovu kaikista ylimääräisistä huonekaluista, joista sinun on mahdollista luopua: Ahtaamalla tilan täyteen erilaista tavaraa tulet vain pienentäneeksi tilaa.

– Panosta säilytysjärjestelmiin, jotta saat mahdollisimman kätevästi ylimääräistä tilaa ympärillesi. Asettele vain muutamia ja tarkkaan harkittuja esineitä näkyville tai muodosta niistä erilaisia ryhmiä: Esimerkiksi kaunis kahvikuppikokoelma on näyttävä yksityiskohta, jos ripustat kupit seinälle asetettuihin ripustimiin, mutta hyllyllä ne antavat vain sekavan vaikutelman.

– Huonekalut sijoittuvat huoneissa aina suhteessa toisiinsa ja luovat näin yhtenäistä kokonaisuutta. Suurin piirtein samanmittaiset kalusteet antavat toki seesteisen vaikutelman, joka saattaa kuitenkin muuttua äkkiä kovin tylsän näköiseksi. Huonekalujen koon ja luonteenpiirteiden variaatio onkin toimivampi ratkaisu. Jos huonekalut on sijoiteltu sopivasti toisiinsa nähden, niiden luoma tasapaino luo harmonisen tunnelman.

– Mööpeleitä järjesteltäessä tuleekin kiinnittää erityistä huomiota niiden vaihtelevien fyysisten mittojen yhteisvaikutelma. Jos kalusteet on sijoitettu huonolla tavalla toisiinsa nähden, sen kyllä huomaa. Jos esimerkiksi matto on liian pieni tilaan nähden tai yksi huonekalu on aivan liian hallitseva, tuntuu jokin mättävän huoneen kokonaisuudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja