Mainos

Hylkeiden pyyntikiintiö kasvoi

Hylkeiden pyyntikiintiö lähes tuplaantuu ensi pyyntikaudella.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt, että elokuussa alkavalla pyyntikaudelle saa metsästää 180 harmaahyljettä. Kiintiö lähes kaksinkertaistuu, sillä tällä kaudella saa pyytää 100 hallia.

Harmaahylkeitä saa metsästää merialueilla, joilla ne aiheuttavat vahinko kalastukselle. Hallikannan vuotuiseksi kasvuksi on laskettu 11 prosenttia, minkä takia pyyntikiintiö voidaan kasvattaa.

Myös ilveksen, suden ja karhun metsästysmääristä on tehty päätökset. Karhuja saa kaataa 125 kappaletta ja ilveksiä 85. Sutta saa metsästää vain muutamia kappaleita ja nekin lähinnä vahinkojen torjumiseksi.

Hassi: päätös peruttava

Ympäristöministeri Satu Hassi (vihr.) vaatii, että maa- ja metsätalousministeriö peruuttaa päätöksensä. Hassin mielestä ministeriön valmistelu asiassa on ollut hyvän hallintokäytännön vastaista. Esimerkiksi ympäristöministeriö sai vain vajaan vuorokauden aikaa kommentoida kyseistä päätösluonnosta asiakirjoineen.

Hassin mukaan uusi pyyntimäärä vaarantaa Itämeren ja Suomen rannikon hyljekannan. Ekologisesti turvallista olisi selvitysten mukaan vain 125-155 halliyksilön poistaminen.

Hän korostaa, että kysymys pitäisi ratkaista koko Itämeren yhteisenä asiana niin, että valtiot sitoutuvat Itämeren suojelukomissiossa valmisteilla oleviin hyljesuosituksiin.

-Tavoitteen saavuttamiseksi voidaan aluksi harkitusti poistaa vahinkoa aiheuttavia yksilöitä, ja ehkä jossain tapauksissa tai tieteellisiin selvityksiin perustuen rajoitetuilla alueilla säädellä myös kannan kasvunopeutta, ympäristöministeri ehdottaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.