Mainos

HYKS harkitsee miljardikannetta tupakkatehtaita vastaan

Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa pohditaan, pitäisikö sairaalan ryhtyä vaatimaan tupakkatehtailta korvauksia tupakan aiheuttamista sairauksista.

Yhdysvalloissa tupakkatehtaat ovat maksaneet jättimäisiä summia osavaltioille.

- Jos täällä puhuttaisiiin sellaisista summista, HYKS ei tarvitsisi kunnilta rahaa ollenkaan. Tupakkateollisuus pyörittäisi tätä sairaalaa, sanoi HYKSin johtaja Arvo Relander MTV3:n Lounasuutisissa.

Korvausasia oli tänä aamuna sairaalan hallituksen esityslistalla. Kokous päättyi noin klo 11. Asia jäi puheitta pöydälle, kun talousasiat veivät koko ajan. Kysymys on periaatteellisesta aloitteesta, että ensin keskustellaan ennen kuin toimitaan. Tässä vaiheessa on vielä kyse alustavista selvityksistä siitä olisiko korvausoikeudenkäynnille perusteita.

Suomessa on ollut vireillä yksi tupakkaoikeudenkäynti, jossa yksittäisen tupakkamiehen omaiset vaativat korvauksia. Se kaatui hovioikeudessa, kun ei pystytty selvittämään, että jo kuolleen Pentti Ahon sairaudet olivat peräisin juuri tupakasta. Hovioikeus totesi kuitenkin päätöksessä, että tupakkatehtailla on korvausvelvollisuus aiheuttamistaan sairauksista.

HYKSin korvausvaatimus voisi perustua siihen, että tilastollisesti on todistettu, että tupakka aiheuttaa sairauksia. Nämä sairaudet puolestaan aiheuttavat kuluja sairaalalle.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.