Hyh, tämä bakteeripesäke kulkee aina mukanasi!

Tiesitkö, että kännykässäsi on mahdollisesti jopa 18 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntön vetimessä?

Kännykkää tulee harvemmin putsailtua, vaikka se on käytössämme jatkuvasti ja kulkee mukanamme aina vessasta laukun pohjalle, kuntosalilta yökerhoon ja lopulta yöksi petivaatteiden väliin.

Useat brittitutkimukset ovat osoittaneet, että kännykässä on jopa 18 kertaa enemmän bakteereja, kuin vessanpöntön vetimessä. Bakteereja tarttuu puhelimeesi kaikkialta, ja ne lisääntyvät lämpimässä laitteessa nopeasti.

– Säilytät puhelintasi lämpimässä paikassa, kuten taskussa ja pitelet sitä usein käsissäsi. Varsin ihanteellinen ympäristö bakteerien lisääntymiselle, brittiläinen mikrobiologi Chuck Gerba kertoo ABC News -sivuston haastattelussa.

Journal of Applied Microbiology -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan etenkin kosketuspuhelimet ovat innokkaita pöpönkerääjiä, joiden lasipinnan bakteereista jopa 30 prosenttia siirtyy käsiisi, kun näppäilet kännykkääsi.

– Elämme epäpuhtaassa ympäristössä. Koskettelet pitkin päivää puhelintasi, nenääsi, muita ihmisiä, suutasi ja sen jälkeen taas kännykkää, jonka työnnät lähelle kasvojasi. Bakteerien leviäminen todella helppoa, CBS News -sivuston lääketieteen kirjeenvaihtaja, tohtori Jennifer Ashton kertoo.

Kännykän puhdistaminen kannattaa

– Voit pyyhkiä kännykän mikrokuituliinan, puhdistussäämiskän tai antistaattisen liinan avulla. Huolehdi kuitenkin, ettei liina ole liian kostea, äläkä käytä turhan voimakkaita aineita.
– Varsinaisia kännyköiden puhdistamiseen tarkoitettuja liinoja voit ostaa elektroniikkaliikkeistä. Niitä on helppo kuljettaa myös mukana, jolloin voit puhdistaa puhelimesi missä ja milloin vain.
– Pese kädet säännöllisesti. Saippuoinnin pitäisi kestää vähintään 15 sekuntia, eli yhtä kauan kuin Paljon onnea vaan -laulun laulaminen kestää.
– Vältä nenäsi, suusi ja silmiesi koskettelua. Älä myöskään unohda peittää suutasi, kun aivastat.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja