Mainos

Hybridiauto leimahti liekkeihin kolme viikkoa kolaritestin jälkeen

Yhdysvalloissa General Motorsin Chevrolet Volt -hybridiauto on leimahtanut liekkeihin ajoneuvolle tehdyn kolaritestin jälkeen. Omituiseksi tilanteen tekee se, että testiauto syttyi palamaan vasta kolme viikkoa sille tehdyn rutiininomaisen sivutörmäystestin jälkeen.

Palon uskotaan johtuneen auton sähkömoottorin voimanlähteenä toimivasta, 181 kilon painoisesta litiumakusta. Akku oli vaurioitunut törmäystestissä. Tarkka syttymissyy on kuitenkin epäselvä. Akun on tehnyt etelä-korealainen LG Chem.

Syttymistapaukseen johtanut kolaritesti tehtiin viime kesänä. Uutistoimisto Reuters kertoo, että Yhdysvaltain liikenneturvallisuudesta vastaavat viranomaiset ovat käynnistäneet tapauksen johdosta tutkinnan sähköautojen akkujen turvallisuudesta

Viranomaiset eivät usko, että sähköautot muodostavat sen suurempaa riskiä kuin polttomoottoriautotkaan. Sähköautojen ja akkujen valmistajiin on kuitenkin otettu yhteyttä akkujen turvallisuuteen liittyvistä käytännöistä.

Volt-hybridissä on sähkömoottorin lisäksi 1,4 -litrainen polttomoottori. Autovalmistaja GM painottaa, että Volt on turvallinen auto, eikä muita vastaavanlaisia tapauksia ole tiedossa. GM on myynyt noin 5000 Volt -autoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.