Mainos

Huviveneilijöille ehdotetaan pakollista ajokorttia

Huviveneen kuljettajilta voidaan vaatia omaa ajokorttia jo lähitulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintäministeriössä mietitään paraikaa, parantaisiko ehdotettu veneilijän turvallisuuskortti vesillä liikkumisen turvallisuutta.

Poliisin ja merivartijoiden pysäyttämiltä huviveneilijöiltä saatetaan pian vaatia nähtäväksi rekisteriotteen lisäksi ajokortti. Vuosikymmeniä puhuttanut ajatus on nyt nytkähtänyt eteenpäin.

Sisäministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön edustajat pitivät lupakirjaa selvittämisen arvoisena asiana onnettomuksien torjuntaa pohtineessa työryhmässä. Ylitarkastaja Tarja Mankkinen sisäministeriöstä arvelee, että veneilyn turvallisuuskortin pilottihanke voi alkaa jo ensi keväänä.

Venekorttiehdotuksen heitti työryhmälle rajavartiolaitos. Se uskoo, että osa yli tuhannesta vuotuisesta huviveneonnettomuudesta merellä leikkautuisi pois, jos huviveneen kuljettajien olisi todistettava kykynsä ja tietonsa liikkua merellä.

Useimmat veneilyjärjestöt pitävät korttihanketta tarpeettomana. Järjestöillä on vahva usko vapaaehtoisen kouluttaumisen paremmuutteen pakolliseen lupakirjaan verrattuna.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 10.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.