Mainos

Huvipuistoreissu kaivertaa perheen lompakkoon suuren loven

Kesä on taas täällä ja kesälomareissut teema- ja huvipuistoihin on jälleen edessä. Kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan, mihin perheensä vie huvittelemaan – huvipuistojen hinnoissa on nimittäin kohtuullisen suuria eroja.

MTV Uutiset vertasi eri puolella Suomea sijaitsevien elämyspuistojen, huvipuistojen ja teemapuistojen hintoja.

Huvipuistoista kallein rannekehinta on Linnanmäellä, jossa päivän huvittelusta saa maksaa peräti 39 euroa. Vuosi sitten Linnanmäki poisti pienempien rannekkeet ja nyt kaikista yli metrin mittaisista perheenjäsenistä saa pulittaa saman summan. Tampereella sijaitseva Särkänniemi tulee hyvänä kakkosena, sillä siellä aikuisten ranneke maksaa 37 euroa ja lasten ranneke 31 euroa.

Edullisimmaksi huvipuistopäivä tulee Wasalandiassa, josta rannekkeen saa 18 eurolla. Mikäli oikein villiksi haluaa heittäytyä ja ostaa Wasalandian ja Tropiclandian yhteislipun, sen saa 36 eurolla.

Rannekkeen hinta ei kuitenkaan aina ole ratkaisevaa. Esimerkiksi Linnanmäen ja Särkänniemen alueelle pääsee ilman sisäänpääsyä. Eli jos vanhemmat eivät halua laitteisiin, voi perhe säästää yli seitsemänkymmentä euroa. Moni puisto ei myöskään peri pääsylippua alle 3-vuotiailta.

Eläinpuistoihin pääsee edullisesti

Lapset, ja miksei aikuisetkin, voivat kokea ihania elämyksiä hieman halvemmallakin valitsemalla teema- tai eläinpuiston. Lastenlipun Korkeasaareen saa jo kuudella ja aikuisen lipun 12 eurolla. Ähtärin Eläinpuistoon pääsee 16 eurolla ja Zoolandiaan parinkympin setelillä.

Yksi suosituista teemapuistoista sijaitsee Turun lähellä Naantalissa. Portit Muumimaailmaan aukeavat 26 eurolla. Muumimaailman vieressä on myös Väskin seikkailusaari, jonne purjehditaan hienolla M/S Rositalla. Väskin ja Muumimaailman yhteislippu kustantaa yhteensä 41 euroa henkilöä kohden. Lippuhinta on sama kaikille yli 2-vuotiaille.

Teemapuistoista edullisin lippuhinnaltaan on Vuokatissa sijaitseva ja sisäliikuntahalliin rakennettu Angry Birds Activity Park. Sinne jokainen hurjapää pääsee 19 eurolla. Ravintoloita on vain yksi, joten valinnanvaikeutta ei luulisi tulevan. Myös ravintolan lista on pidetty hyvin suppeana. Lasten burgeri maksaa vajaa 10 euroa ja aikuiset saavat pulittaa omastaan noin 13 euroa.

Mikäli haluaa nauttia Suomen kesästä ulkona, Punkaharjulla sijaitsevan Kesämaan sisäänpääsy maksaa vain 18 euroa.

Varaudu 200 euron loveen

Jos nelihenkinen perhe viettää päivän Linnanmäellä ja kaikille ostetaan rannekkeet, hintaa kertyy 156 euroa. Korkeasaareen eläimiä katsomaan sama perhe pääsee jo 36 eurolla.

Sisäänpääsyjen lisäksi perheen täytyy myös syödä. Lasten ruokien hinnat pyörivät keskimäärin siinä kahdeksan euron kieppeillä kun aikuisten annokset voivat maksaa joissakin paikoissa reilusti yli 20 euroa.

Yhden päivän huvitteluun voi nelihenkiseltä perheeltä palaa siis helposti reilu 200 euroa.


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.