Mainos

Huvialus merihädässä Raahen edustalla

Oulusta Turkuun matkalla ollut suomalainen huviristeilijä Nobless joutui merihätään Raahen edustalla keskiviikon vastaisena yönä. Aluksen konehuoneeseen tuli repeämä, jonka seurauksena sinne alkoi vuotaa vettä.

Alukselle saatiin toimitettua tyhjennyspumppuja ja Nobless pääsi aamulla Raaheen omin konein. Aluksella oli kuuden hengen miehistö.
Nobless ilmoitti hieman kello kolmen jälkeen aamuyöllä saaneensa repeämän konehuoneeseen. Aluksella oli lisäksi vaikeuksia koneiden kanssa. Alus oli tuolloin 25 meripeninkulmaa Raahesta luoteeseen. Paikalle hälytettiin meripelastusyksiköt Raahen luotsiasemalta, merivartioasemalta ja meripelastusyhdistyksestä.

Alukselle tuotiin tyhjennyspumppuja, joilla ryhdyttiin pumppaamaan pois vettä konehuoneesta. Aluksella oli omakin pumppu, mutta sähköjärjestelmän ongelmien vuoksi sitä ei saatu kunnolla toimimaan. Vuodon seurauksena konehuoneeseen muodostui häkää. Aluksen miehistöä ei kuitenkaan ryhdytty evakuoimaan. Konevaikeuksista huolimatta alus pääsi omin voimin Raaheen kello yhdeksän aikaan aamulla. Nobless on rakennettu vuonna 1964. Pituutta puurunkoisella moottoripurrella on 30 metriä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.