Mainos

Huutokauppalöytöjen koti

Helsingin kattojen yllä on upea koti täynnä hienoja esineitä 20- ja 30-luvulta. Koska esineet ovat löytöjä huutokaupoista, niillä kaikilla on oma viehättävä tarinansa.

Makuuhuoneen sängynpäätynä toimiva ravintolan vanha väliseinä on löytö roskalavalta. Sen lasin takana on valo, joka tuo lasin värin kauniisti esille. Harvinainen, kaunis patterin suojus on Helanderin huutokaupasta.

"Minulla kävi uskomaton tuuri, koska suojus oli kuin tehty paikalleen. Suojus oli täsmälleen oikean kokoinen", asukas kertoo.

Bomanin 1920-luvulla tekemä kaareva lipasto on osa suurta makuuhuoneen kalustoa, jonka kaikki muut osat myytiin kovaan hintaan huutokaupassa. Lipaston päällä olevat erikoiset Art Deco -valaisimet on huudettu nettihuutokaupasta Saksasta. Suuri vaatekaappi on ranskalaista alkuperää ja välttämätön asunnossa, jossa kiintokaappeja ei juuri ole.

Marilynin vaarin ja isoisoisän kuvat ovat hienoissa kehyksissä. Keittiön katseen vangitsijat ovat Helene Schjerfbeckin maalausten laadukkaat kopiot. Keittiö on moderni ja osa sen koneista on kätketty kaappien ovien taakse. Hauska yksityiskohta on yhä kaupoista saatava 20-luvulla suunniteltu VIP-roskapönttö.

Ruokasalin pöydän yllä on ihastuttava kuvakollaasi suomifilmin suurimmista tähdistä. Kaikissa kuvissa on aito nimikirjoitus. Koko kokoelma löytyi Bukowskin huutokaupasta.

Valoisassa olohuoneessa on paljon ihania aarteita. Musta kirjahylly on saanut puuhyllyjen tilalle lasihyllyt. Takanpäällä pidettäväksi tarkoitettu fasaani-koriste on tyypillinen art deco -ajan koriste. Olohuoneessa komeilee myös Isamu Nogushin vesitoksellien pöytä ruskealla jalalla. Pöydän päällä on tyylikäs kimppu valkoisia liljoja.

Milla Kaasisen vangitsevat maalaukset sopivat hyvin persoonallisen kodin sisustukseen.

Talon asukas alkoi kerätä vanhoja esineitä jo 15-vuotiaana asuessaan vielä vanhempiensa kotona. Tällaisia kokonaisuuksia ei luodakaan hetkessä.

(T.i.l.a. 2.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.