Mainos

Huutajat aloitti Brysselin kulttuurivuoden

Mieskuoro Huutajat osallistui tänään Brysselin kulttuurivuoden avajaisiin.

Vuoden eurooppalaisiksi kulttuurikaupungeiksi on tänä vuonna valittu kaikkiaan yhdeksän kaupunkia, joista Bryssel aloitti juhlinnan viimeisenä. Päivän aikana vietettiin useita tilaisuuksia eri puolilla Brysseliä. Juhlinta päättyi perjantaina jättiläismäiseen japanilaisvaikutteiseen ilotulitukseen, mutta avajaisseremoniat jatkuvat koko viikonvaihteen ajan.

Kaupunginjohtaja Francois-Xavier de Donnea sanoi avajaistilaisuudessa, että Bryssel haluaa päästä eroon maineestaan ikävänä kaupunkina, jossa EU-byrokraatit tekevät enemmän tai vähemmän suosittuja päätöksiä. Hänen mukaansa rakennuksia ja monumentteja on kunnostettu enemmän kuin koskaan sen jälkeen, kun kaupungissa pidettiin vuonna 1958 maailmannäyttely.

Muut Euroopan kulttuurikaupungit, Helsinki mukaanlukien, osallistuivat omalla panoksellaan avajaisjuhliin EU:n parlamentissa. Mieskuoro Huutajat esitti mm. Belgian kansallislaulun, mikä herätti suurta huomiota kunniavieraissa. Mukana olivat mm. Belgian kruununprinssi Philippe ja prinsessa Mathilde.

Helsingin ja Brysselin lisäksi kulttuurikaupunkeja ovat Avignon, Reykjavik, Bergen, Praha, Krakova, Bologna ja Santiago de Compostela.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.