Mainos

Huumevauvoja syntyy viikottain

Heroiinin ja muiden huumeiden vieroitusoireista kärsivät vauvat alkavat olla arkipäivää Suomessa. Pelkästään Helsingin Naistenklinikalla huumevauvoja syntyy viikottain ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Huumeita käyttäviä synnyttäjiä on Suomessa enemmän kuin on osattu arvioida. Heroiinivauvoja synnyttävät äidit ovat nuorimmillaan 16-17 -vuotiaita , mutta osa on yli nelikymmpisiä uudelleen synnyttäjiä. Tutkimusten mukaa terveydenhoitohenkilöstö tunnistaa vain yhden alkoholistin neljästä. Huumeidenkäyttäjistä yli puolet menee sormien läpi.

Huumevauvat syntyvät usein keskosina ja kärsivät vieroitusoireista useita viikkoja. Dosentti Erja Halmesmäen mukaan vauvan oireet riippuvat siitä, mitä aineita ja kuinka kauan äiti on käyttänyt.

Ongelma on levinnyt pääkaupunkiseudulta myös maamme muihin synnytyssairaaloihin. Helsingin Naistenklinikalla toimii erityinen huume-, alkoholi- ja lääkepoliklinikka, johon tulee päivittäin soittoja eri puolilta maata, kun sairaalat ovat ymmällään narkomaaniäitien ja heidän vieroitusoireista kärsivien vauvojensa kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.