Mainos

Huumetutkimuksen tulos ei miellyttänyt – ”Brittikonservatiivit yrittivät peitellä"

Britanniaa ravistelee poliittinen jupakka hallituksen laajasta huumetutkimuksesta, jonka tulosta pääministerin konservatiivipuolueen väitetään yrittäneen salailla.

Tänään julkistetussa laajassa selvityksessä käy ilmi, etteivät kovemmat tuomiot huumausainerikoksissa johda huumeiden käytön vähenemiseen.

Brittilehti The Guardian kirjoittaa, että sisäministeriön tutkimus tuo lopun 40 vuotta käydylle viralliselle poliittiselle retoriikalle, jonka mukaan vain ankarilla rangaistuksilla voidaan torjua yhteiskunnan huumeongelmia.

Tutkimus valmistui jo toukokuussa, mutta liberaalidemokraattien johtaja, varapääministeri Nick Clegg sanoo, että päähallituspuolue konservatiivit yritti salailla sitä sekä viivytellä tutkimuksen julkaisua.

– Tämä raportti on seissyt pöydällä useita kuukausia. Olen yrittänyt saada sen julki, mutta koalitiokollegamme, joiden kanssa yhdessä tilasimme tutkimuksen, eivät näytä pitävän sen riippumattomista lopputuloksista, sanoo Nick Clegg.

Cleggin mukaan konservatiivit pelkäävät avata silmänsä sille todellisuudelle, että Britannian huumelait aiheuttavat 2000 kuolemaa vuosittain samaan aikaan kun rikollisjärjestöt rikastuvat yhä enemmän.

Pääministeri David Cameronin johtamat konservatiivit kiistävät liberaalidemokraattien väitteet. Tänään julkaisemassaan tiedotteessa puolue korostaa, ettei huumetutkimuksesta voida vetää missään nimessä sellaisia johtopäätöksiä, mitä liberaalidemokraatit sanovat.

Tutkimuksessa vertailtiin Britannian ja 13 muun maan toimia huumeongelmia ratkaisemiseksi. Raportissa todetaan, että ”huumeidenkäytön taustalla vaikuttavat paljon monimutkaisemmat tekijät kuin vain lainsäädäntö ja sen toimeenpano”.

Lisäksi raportissa ilmenee, että Portugalissa huumeidenkäyttäjien terveydentila on parantunut huomattavasti sen jälkeen, kun huumeiden hallussapitoa ryhdyttiin käsittelemään maassa vuonna 2001 terveysasiana rikoksen sijaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja