Mainos

Huumerikosten tuomiot kovenevat Virossa

Viron hallitus hyväksyi tänään lakiesityksen, jonka mukaan huumerikoksista annetaan Virossa pian selvästi ankarammat rangaistukset kun nykyisin. Esimerkiksi huumerikoksista, joista nykyisin saa 2-10 vuotta vankeutta, voi tulevaisuudessa saada 3-20 vuoden tuomion. Tuomio voi myös olla elinkautinen, jos kyseessä on erittäin laaja huumekauppa tai huumeiden välittäminen alaikäisille.

Myös lievempien huumerikosten rangaistuksia tiukennetaan. Jos valmistaa tai myy pienen määrän huumeita, voi jatkossa saada kolme vuotta vankeutta nykyisen vuoden sijaan. Jos huume on myyty alaikäiselle, enimmäisrangaistus tulee olemaan viisi vuotta.

Viron hallituksessa tänään hyväksytyt lainmuutokset tulevat voimaan sen jälkeen, kun ne on hyväksytty myös parlamentissa. Lakiesityksen uskotaan menevän parlamentissa helposti läpi, sillä hallituksella on parlamentissa vankka tuki.

Lainmuutoksen laatineen Viron oikeusministeriön mukaan esimerkkiä otettiin niistä EU-maista, joissa huumerikoksista annettavat rangaistukset ovat ankarammat kuin Euroopassa yleensä. Viron oikeusministeriön selvityksen mukaan elinkautisen voi huumekaupasta saada Belgiassa, Irlannissa, Kreikassa, Luxemburgissa, Ranskassa ja Britanniassa.

Viron hallituksen mukaan lainmuutosten päämääränä on saada kuriin maassa viime vuosina nopeasti levinnyttä huumeiden käyttöä tekemällä huumeiden ostaminen vaikeammaksi. Virossa on vähintään 12 000 heroiininkäyttäjää. Heistä noin kolmasosa asuu pääkaupungissa Tallinnassa, kolmasosa Narvassa ja kolmasosa muualla Koillis-Virossa. Lisäksi miedompien huumeiden käyttäjien määrä on vielä suurempi. Pelkästään Tallinnassa poliisi on tänä vuotta pidättänyt jo yli 80 huumekauppiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.