Mainos

Huumerikollisuus kasvoi Länsi-Suomessa 30 prosenttia

Luku ylittää selvästi koko maan huumerikollisuuden kasvun, joksi viime vuonna kirjattiin runsaat 17 prosenttia.

Lääninpoliisineuvos Mikko Paatero muistutti, että poliisin tietoon huumerikoksista tulee vain pieni osa.
-Tilanne on se, että huumerikollisuus on levinnyt ja pahenee myös suurien kaupunkien ulkopuolella. Perustellusti voidaan väittää, että huumetilanne on huonontunut erinomaisen selvästi koko maassa, Paatero kertoi Turussa perjantaina pidetyssä läänin poliisiosaston tiedotustilaisuudessa.

Pohjanmaalla häijyimmät huumeluvut

Vaasassa huumerikoksia tehtiin vuonna 1997 runsaat sata, kun määrä seuraavana vuonna oli jo 328. Vaasa sai siksi huumerikosten kasvuprosentikseen 200.
Lähes yhtä suurta huumerikosten kasvu oli prosenteissa mitattuna Äänekoskella ja reilusti yli sadan prosentin kasvulukuihin ylsivät Vammala, Salo ja Raisio. Turussa huumerikollisuuden määrä on vakiintunut noin 750 tapaukseen vuodessa.

Poliisiin kohdistuvat säästöt vaikuttavat

Toimintavuoden 1999 Länsi-Suomen läänin poliisilaitokset ovat aloittaneet kokonaisbudjetilla, jossa on 13 miljoonan markan vaje. Mikko Paatero uskoo, että puuttuvat varat saadaan valtion lisäbudjetissa. Muussa tapauksessa poliisilla ovat edessään varsin rajut säästötoimet.

Paateron mukaan poliisiin kohdistetut säästöt alkavat näkyä kentällä jaksamis- ja motivaatio-ongelmina. Ellei poliisi saa toimintaansa lisäresursseja, pelkää Paatero kansalaisten oikeusturvan vaarantuvan.
Jo nyt harvaanasutulla maaseudulla esimerkiksi lähestymiskiellon valvominen on todella vaikeaa. Paatero oli myös huolissaan suomalaisten vähentyneestä turvallisuudentunteesta, joita omiaan ovat olleet nakertamaan Helsingin ampumasurman kaltaiset tapahtumat.
-Kansalaisten turvallisuudentunne kasvaisi, jo poliisin näkyvyyttä lisättäisiin, arveli Paatero.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.