Mainos

Huumerikollisuus kasvanut jyrkästi

Huumerikollisuus on lähtenyt kasvuun. Poliisiylijohtajan mukaan huumeidenkäytön ja siihen liittyvän rikollisuuden torjunnassa tarvitaan myös vanhempien ja ammattikasvattajien apua.

Huumerikollisuus on kasvanut jyrkästi. Huumausainerikoksia tehtiin alkuvuonna noin 10 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää sanoi lauantaina Hämeenlinnassa Poliisien Päivillä, että huumeiden käyttöä ja siitä versovaa rikollisuutta ei saada kuriin yksin poliisin keinoin. Hän vetosikin sekä vanhempiin että ammattikasvattajiin, jotta nämä tukisivat lasten ja nuorten päihteettömyyttä.

- Päihteiden käytön kontrollointi ei ole vanhanaikaista rajoittamista vaan vastuullista vanhemmuutta, etten sanoisi jopa trendikästä kasvatuskulttuuria. Lasten tupakanpolton ja alkoholin torjuminen on hyvä keino estää nuorta myöhemmin kokeilemasta huumeita. Tupakanpoltto, alkoholi ja huumeet ovat usein saman ketjun lenkkejä, jotka seuraavat toisiaan, varoitteli poliisiylijohtaja.

Poliisin tulisi pysyä yhtenäisenä

Naulapää arvioi, että viime aikoina poliisien palkkauksesta käyty keskustelu natisuttaa poliisien ammattijärjestön liitoksia.

-Henkilökohtaisesti toivon, että ammattikuntamme malttaisi katsoa ensin, mitä hyvää uusi palkkausjärjestelmä tuo tullessaan. Toivon myös, että ammattikuntamme säilyisi niin järjestöllisesti kuin muutoinkin yhtenäisenä. Naulapään mukaan uusi palkkausjärjestelmä ottaa huomioon erityisesti nuoret, alalle tulevat.

-Poliisin ammatti on kiinnostava ja monipuolinen. Meillä löytyy töitä hyvin erityyppisille ihmisille, hän vakuutteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.