Mainos

Huumerikollisille vankiloihin eristysosastot?

Oikeusministeriön vankeinhoito-osaston lakiesitys erityisesti huumerikollisten kuriin panemiseksi annetaan eduskunnalle syksyn aikana. Lain pitäisi tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Vangeille tehtävät ruumiintarkastukset halutaan saada laajemmiksi. Lisäksi ehdotetaan, että vankia voitaisiin pitää erillään muista vangeista, jos on syytä epäillä hänen "pitävän sisällään" huumeita. Vangin velvollisuutta antaa virtsanäyte tai suorittaa puhalluskoe laajennetaan.

Vankeinhoidon ylijohtajan K.J. Långin mukaan tarkoitus on luoda järjestelmä, jossa erillisissä osastoissa järjestetään kaikki vankeinhoidollisen toiminta, sekä työ että kasvatus, hyvin tarkan valvonnan alla.

-Haluamme estää sekä yhteydenpitoa ulkopuolisiin ja kontrolloida sitä mm. kirjesensuurilla. Toisaalta huolehdimme siitä, että sisäinen valvonta tarkastuksineen on kunnossa.

Vaikka tavoitteena on hyvin valvottu vankila, ei päivän askarointeja suinkaan lopeteta.

-Emme voi vain sulkea sellejä, koska se johtaa hyvin vaarallisiin tilanteisiin. Täytyy olla myönteistä toimintaa, mutta erillään toisista vankiloista ja vangeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.