Mainos

Huumepomona tunnettu "kokaiinin kummitäti" murhattiin

Kovista otteistaan tunnettu, kokaiinin kummitädiksi tituleerattu Griselda Blanco on murhattu Kolumbiassa, kirjoittaa The Miami Herald.

69-vuotias Blanco menehtyi eilen moottoripyörää ajaneiden ampujien luoteihin kotikaupungissaan Medellinissä. Kolumbian tiedotusvälineiden mukaan kaksi moottoripyörällä liikkeellä ollutta ampujaa oli pysäyttänyt lihakaupasta tulleen Blancon ja ampunut tätä päähän.

Moni oli ennakoinut Blancon kuolevan "moottoripyöräsalamurhassa", sillä Blancon kerrotaan keksineen idean moottoripyörällä tehtävistä tapoista.

–On yllättävää, ettei häntä murhattu jo aiemmin. Hänellä oli useita vihamiehiä. Hän murhasi ja vahingoitti niin monia ihmisiä, että hänen kohtalonsa oli vain ajan kysymys, arvioi Blancoa aikanaan tutkinut Miamin poliisin murharyhmän tutkija Nelson Andreu.

Huumeiden salakuljettamisen äiti

Blanco aloitti rikollisuransa jo nuorena asuessaan Medellinin slummeissa. Vähitellen hän kehitti itselleen huumeiden salakuljetuksen imperiumin, jossa kokaiinia salakuljetettiin kuukaudessa arviolta 1500 kiloa. Häntä pidetäänkin huumeiden salakuljettamisen pioneerina.

Blanco pyöritti valtavaa huumeorganisaatiotansa kolmen poikansa kanssa, jotka salamurhattiin myöhemmin Kolumbiassa. Myös Blancon kolme aviomiestä kuolivat huumeisiin liittyvissä väkivaltaisuuksissa.

Blancon arvioidaan olleen ainakin 40 murhan taustalla, mutta hänet tuomittiin vain kolmesta murhasta, joissa yksi hänen uhreistaan oli kaksivuotias poika.

Blanco pidätettiin vuonna 1985 kokaiinin salakuljettamisesta New Yorkissa. Hän istui Yhdysvalloissa vankilassa lähes kaksi vuosikymmentä. Blanko karkotettiin Yhdysvalloista Kolumbiaan vuonna 2004.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.