Mainos

Huumepoliisitutkinnan syyttäjä säikähti uhkailuja

Huumepoliisitutkintaa johtava Espoon kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi kertoo MTV:n haastattelussa yllättyneensä täysin poliisin uhkailusta. Semi on tutkinnanjohtajana Vantaan ja keskusrikospoliisin huumepoliisien virkarikosjupakassa.

Iltasanomissa hän kertoo poliisin uhanneen häntä tutkimusten aikana.

- En olisi koskaan uskonut sitä, että tallaista tapahtuu asiassa, jossa on kaikin tavoin yritetty olla hienotunteisia. En näe tässä minkäänlaista ammattietiikkaa, Semi kertoo.

Semi kertoo olleensa peloissaan, mutta vaikenee uhkailun yksityiskohdista.

- Jokainen voi miettiä, miksi näin voimakkaasti reagoidaan, kun heidän juttuaan lähdetään tutkimaan. Nyt ei ole kyse mistään suurrikollisista vaan nyt tutkitaan virkarikosepäilyjä eli menettelytapavirheitä, Semi kuvaa.

Kihlakunnansyyttäjä ei aio tehdä tutkintapyyntöä häneen kohdistetusta uhkailusta. Semi toivoo sen sijaan ymmärrystä sille, että hän tekee vain työtään.

- Minä en halua lähteä sille tielle, että tehdään puolin ja toisin rikosilmoituksia. Siihen, että heitetään lokaa puolin ja toisin. Minun täytyy jatkossakin tehdä poliisin kanssa töitä ihan tavallisena syyttäjänä.

Semi haluaa saattaa jutun tutkinnan loppuun nopeasti. Tutkinnassa selvitetään, ovatko epäillyt poliisit syyllistyneet työssään virkarikoksiin. Epäiltyjä on noin kymmenen.

- Kuulusteluja viedään eteenpäin. Ajatus olisi, että tutkinta saadaan loppumaan lokakuun alkuun mennessä, Semi sanoo.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi tänään olevansa huolestunut syyttäjän uhkailusta. Paatero haluaa selvitettävän, mitä tarkasti ottaen on tapahtunut ja mitä syyttäjä on säikähtänyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.