Mainos

Huumepoliisipomojen syytteet nurin virkarikosjutussa

Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion ja KRP:n rikosylikomisario Tero Haapalan syytteet virkarikoksista on hylätty. Helsingin käräjäoikeus antoi huumepoliisia ravisuttaneessa jutussa tuomiot hetki sitten.

Jutussa puitiin sitä, syyllistyivätkö Aarnio ja KRP:n huumeasioista 2000-luvun alussa vastannut Haapala virkarikoksiin, kun he eivät vieneet huumejutun tutkinnassa epäiltyjä laiminlyöntejä syyttäjän arvioitavaksi.

Huumejutussa oli kyse oli Suomeen vuonna 2001 tuodusta amfetamiinierästä. Syyttäjän mukaan poliisit olisivat varoittaneet huumelastin vastaanottajaa, joka ei tullut paikalle.

Käräjäoikeuden mukaan tällaisesta varoittamisesta ei ollut mitään näyttöä, eivätkä Aarnio tai Haapala olleet menetelleet mitenkään väärin, kun eivät olleet vieneet juttua eteenpäin.

Kahdelle tuomio

Oikeus katsoi kahden tutkinnanjohtajana olleen huumepoliisin syyllistyneet tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Heidät jätettiin kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta. Myös yhden huumepoliisin syytteet virkarikoksista hylättiin.

Tässä toisessa haarassa oli kyse siitä, että Helsingin huumepoliisissa ei asianmukaisesti tutkittu 2001 erään virolaisen miehen huumejuttua. Oikeuden mukaan näin oli käynyt. Helsingin huumepoliisissa oltiin siinä käsityksessä, että Viron poliisi tutkisi juttua.

Oikeuden mukaan Helsingin huumepoliisin olisi pitänyt suorittaa kuulusteluja ja hankkia tietoja Espoon poliisilta ja krp:ltä. Oikeus ei ottanut kantaa siihen, olisiko juttu pitänyt toimittaa syyttäjälle syyteharkintaan.

Helsingin huumepoliisi lopetti tutkinnan 2007.

(17.12)

Katso Jarkko Sipilän raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.