Mainos

Huumepoliisin päällikön virkarikosuutisoinnista tutkintapyyntö

Helsingin poliisin johto on tehnyt tutkintapyynnön siitä, mistä Helsingin Sanomien ja Nelosen uutisten tiedot huumepoliisin päällikön virkarikosepäilyistä tulivat.

Mahdollinen tutkinta kohdistuisi todennäköisesti siihen, kuka antoi toimittajille tietoa virkarikosjutusta. Toimittajien oikeus suojata lähteitään turvataan laissa. Tutkintapyyntö jätettiin valtakunnansyyttäjälle tänään.

Helsingin poliisi hämmästelee, miten toimittaja osasi ottaa yhteyttä huumepoliisin päällikköön Jari Aarnioon vain reilut viisi tuntia sen jälkeen, kun Aarnio oli itse saanut kuulla häneen kohdistuvasta tutkinnasta.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kertoivat eilen, että Aarniota epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäilyt liittyvät mediatietojen mukaan erään prostituoidun kertomiin seikkoihin, joiden todenperäisyyttä ja mahdollista lainvastaisuutta tutkinnassa selvitetään. Prostituoitua puolestaan epäillään tukien väärinkäyttämisestä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kyseinen prostituoitu olisi tuntenut Aarnion useiden vuosien ajan ja heidän yhteydenpitonsa olisi ollut tiivistä aina pari vuotta sitten tapahtuneeseen välirikkoon saakka.

Poliisilaitoksen mukaan Aarniolla on johdon täysi tuki.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.