Mainos

Huumepoliisi paljasti kansainvälisen ekstaasiliigan Helsingissä

Helsingin huumepoliisilla on ollut tutkittavana kuluneen kevään ja kesän aikana laaja ekstaasin maahantuonti- ja levitystapaus, jonka yhteydessä poliisi on takavarikoinut eri pakoista pääkaupunkiseudulla ja Keski-Suomessa kaikkiaan yli 23 000 ekstaasitablettia.

Helsingin huumepoliisi iski venäläisiin huumekauppiaisiin Vantaalla viime huhtikuussa. Venäläiset olivat hetkeä ennen pidätystä ehtineet luovuttaa tuhansia ekstaasitabletteja edelleen suomalaiselle ostajalle. He olivat saaneet ekstaasierän haltuunsa hieman aikaisemmin eräässä ostoskeskuksessa Helsingissä.

Poliisi pääsi venäläis-virolais-suomalaisen huumeliigan jäljille viime keväänä. Rikoskomisario Jarmo Keskitalon mukaan kyseessä on yksi Suomen suurimmista ekstaasitakavarikoista.

- Kyllähän tämä takavarikko on lähes puolet vilkkaammasta vuodesta. Maahan on tuotu noin 35 000 ekstaasitablettia, joka on meidän mittapuissa aika iso määrä. Tällainen 23 000 tabletin takavarikko on suurimpia mitä Suomessa on tehty. Tosin kansainvälisessä vertailussa ne on aika pieniä määriä, mutta mehän katselemme näitä omasta vinkkelistämme, Keskitalo sanoo.

Epäillyt saatiin pidätettyä ilman vastarintaa mm. liikekiinteistön pihalta Vantaalla. Ekstaasitakavarikko on yksi suurimmista viime vuosina Suomessa. Kyseisen ekstaasierän arvo katukaupassa olisi ollut yli 300 000 euroa.

Jutun tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna yhteensä yhdeksän henkilöä. Rikoksista epäillyistä kolme on venäläisiä, yksi virolainen ja viisi suomalaista, joista yksi nainen. Pidätettynä on ollut kaksi henkilöä. Rikoksista epäiltyjen iät vaihtelevat 22 - 44 väillä.

Juttukokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan. Jutun käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tämän kuun 17. päivä.

Lisää aiheesta:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.