Mainos

Huumeneulojen käyttö rajussa kasvussa

Huumeidenkäyttäjien neulanvaihto- ja terveysneuvontapisteiden käyttö kasvaa rajusti pienissä ja keskisuurissa kaupungeissa. Esimerkiksi Oulussa kasvu oli viime vuonna sata prosenttia. Syyksi arvellaan huumeiden käytön lisääntymistä ja luottamuksen kasvua nimettömään terveyspalveluun. Asiasta kertoo YLE:n uutiset.

Suomessa on 30 - 40 neulanvaihto- ja terveysneuvontapistettä. Pääosa niistä sijaitsee ruuhkasuomessa. Yksin Helsingin Vinkeissä kävi 5 000 eri ihmistä viime vuonna. Puhtaita huumeneuloja jaettiin Helsingissä yli miljoona kappaletta eli puolet koko maan satsista. Koko maassa neuloja jaettiin 2,5 miljoonaa.

Tämän hetken piirre näyttää YLE:n uutisten mukaan olevan neulanvaihdon kova kasvu metropolisuomen ulkopuolella. Oulun lisäksi kasvu on ollut reipasta Joensuussa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Seinäjoella ja Vaasassa.

Alan työntekijöiden mukaan kasvua näissä pienemmissä kaupungeissa voi selittää käyttäjien luottamuksen hidas kasvu mm. poliisipelon vuoksi. Toinen yhtä yleinen selitys on suonensisäisten huumeiden käytön lisääntyminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.