Mainos

Huumeliigan johtajalle syytteet 15 törkeästä huumerikoksesta

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut suuren huumejutun käsittely. Vuoden verran poliisia ulkomailla piileksineelle miehelle luettiin syytteet 15 törkeästä huumerikoksesta.

Tallinnassa asuneen miehen epäillään johtaneen yhtä viime vuosien suurinta huumeliigaa Suomessa. Häntä syytetään 45 amfetamiinikilon ja 55 hasiskilon salakuljetuksesta. Mies kiisti oikeudessa kaikki syytteet. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi liigan pienemmät tekijät viime vuoden maaliskuussa ankariin vankeusrangaistuksiin. Liigan kakkosmiehenä pidetty 36-vuotias Tero Petteri Onnela sai 12 vuoden vankeusrangaistuksen törkeistä huumausainerikoksista.

Kilo heroiinia povitaskussa

Tänään käsiteltiin vasta kahta ensimmäistä syytettä, kilon heroiinilastin kulkua Amsterdamista Turkuun ja viiden kilon amfetamiinierän matkaa Tallinnasta Helsinkiin. Kihlakunnansyyttäjä Markku Pohjanoksan avaintodistajana on lähinnä kuriirina toiminut 41-vuotias mies, jonka käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden keväällä 8 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Miehen tuomionluvussa otettiin alentavana seikkana huomioon hänen yhteistyöhalukkuutensa jutun tutkijoiden kanssa. Syytteet perustuvatkin suoraan tämän kuriirin kertomuksiin tapahtumista. Esimerkiksi heroiinikilon ostaminen Amsterdamista tapahtui miehen mukaan syytetyn kanssa yhteistyössä. Syytetty puolestaan kertoi olleensa aivan sattumalta huonosti tuntemansa suomalaismiehen kanssa Amsterdamissa, vaikka miehet olivat lentäneet Tallinnasta Hollantiin samalla lennolla ja asuneet jopa samassa hotellihuoneessa. Heroiinin kuriirina toiminut mies kertoi tuoneensa Suomeen povitaskussaan. Matka oli kulkenut ensin junalla Kööpenhaminan kautta Tukholmaan ja Tukholmasta laivalla Turkuun.

Huonomuistisia todistajia

Vankilassa pitkiä tuomioitaan kärsivät todistajat olivat oikeudessa varsin huonomuistisia. Esimerkiksi Onnela ei suostunut muistamaan yhtään mitään syytetyn mahdollisista huumekuvioista vaikka he olivat Tallinnassa asuessaan parhaita kavereita. -En minä tiedän hänen touhuistaan. Joskus näytti vähän siltä, että hän olisi ollut siellä vain lomailemassa, maalaili todistajana kuultu Onnela. Myös muut eri vankiloista todistamaan haastetut olivat yhtä huonomuistisia syytetyn mahdollisesta osallisuudesta miljoonien markkojen huumebisnekseen.

Nyt syytteessä olevalla miehellä on tilillään myös aiempia rötöksiä. Hän on istunut 90-luvun alussa lähes viiden vuoden kakun pankkiryöstöstä. Mies tunnetaan myös urheilupiireistä, sillä hän on ollut aikoinaan hyvä kansallisen tason penkkipunnertaja. Voimannostoliitto langetti hänelle kuitenkin kilpailukiellon, kun hän ei suostunut antamaan doping-näytettä. Huumesyytteiden käsittely Helsingin käräjäoikeudessa kestää kuun loppuun saakka. Tuomio jutussa on odotettavissa vasta syyskuun puolella.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.