Mainos

Huumekuski törmäsi pyöräilijään – seisoi loukkaantuneen vieressä auttamatta

Huumeiden vaikutuksen alaisena ollut kuski törmäsi pyöräilijään Helsingin Kannelmäessä eilen illalla, kertoo Helsingin poliisilaitos. 

Poliisipartio osui onnettomuuspaikalle sattumalta. Polkupyöräilijä oli kaatunut törmäyksen takia maahan ja loukkaantunut. Autossa olleet mies ja nainen olivat loukkaantuneen naisen luona, mutta eivät auttaneet tätä, kertoo poliisi. 

Poliisi oli tarkastanut pyöräilijän tilan tullessaan paikalle ja hälyttänyt ambulanssin. Nainen oli tajuissaan, mutta oli loukannut päätään. Verta valui poliisin mukaan useasta eri paikasta ja myös suusta. 

Loukkaantunutta pyöräilijää yritettiin puhuttaa tapahtumapaikalla, mutta tämä ei kyennyt sanomaan tapahtuneesta mitään. Puhuttaessaan autolla liikkuneita oli poliisille selvinnyt, että mies oli ajanut Vanhaistentien suunnasta ja oli kääntynyt pihaan. Mies ei ollut nähnyt pyöräilijää, joka oli pyöräillyt kevyenliikenteenväylällä samaan suuntaan. Mies oli osunut auton etukulmalla polkupyörän takarenkaan kohdalle. Miehen mukaan auton vauhti oli ollut törmäyshetkellä hiljainen. Poliisin mukaan niin autossa kuin polkupyörässä ei ollut törmäysvaurioita. Autossa matkustajana ollut nainen kertoi samoin. 

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että mies oli sekavan ja väsyneen oloinen. Lisäksi poliisin mukaan miehen silmät näyttivät seisovan päässä. Alkometrin puhallustulos oli nolla, mutta miehelle tehtiin pikahuumetesti, joka osoitti positiivista amfetamiinille. 

Ajokorttia kysyttäessä mies kertoi poliisille, että hänellä ei ole koskaan ollut ajo-oikeutta. Kyydissä ollut nainen kertoi poliisille tietäneensä, ettei miehellä ollut ajo-oikeutta, mutta hän oli tästä huolimatta luovuttanut auton tämän ajettavaksi.

Poliisi kertoo, että polkupyöräilijälle aiheutuneista vammoista ei ole tarkempaa tietoa.

Epäilty 44-vuotias mies vietiin puhuttelun jälkeen verikokeeseen, jonka jälkeen hänet toimitettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.

Asiaa tutkitaan miehen osalta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Naisen osalta asiaa tutkitaan kulkuneuvon luovuttamisena juopuneelle ja ajo-oikeudettomalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.