Mainos

Huumekuskeja aiempaa enemmän

Yhä useampi ajaa huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Kasvua viime vuodesta on lähes 20 prosenttia.

Rattijuoppojen määrä on pysynyt lähes samana kymmenen vuotta. Sen sijaan alkoholia nauttineiden, mutta rangaistusrajan alle jääneiden kuljettajien määrä on noussut lähes kaksinkertaiseksi. Samaan aikaan myös huumeiden vaikutuksen alaisena ajaminen on kasvanut reippaasti.

Sisäasiainministeriön poliisiosasto, Liikkuva poliisi, Helsingin Yliopiston oikeuslääketieteen laitos ja Kansanterveyslaitos seuraavat rattijuoppojen määrää vuosittain. Ratsioiden aikana poliisi puhalluttaa kaikki ohi ajavat kuljettajat, valtakunnallisesti noin 100 000 autoilijaa.

Puhalletuista kuljettajista rattijuoppoja on 0,12-0,25 prosenttia. Kevään ratsioissa alkoholia nauttineita, mutta alle langettavan rajan jääneitä kuljettajia oli noin 0,8 prosenttia autoilijoista.

Sisäasiainministeriön mukaan alkoholin veroalennus ja tuonnin vapautuminen eivät näytä vaikuttaneen rattijuopumuksiin, sillä ihan viime vuosina vähän nauttineiden kuljettajien määrä ei ole kasvanut.

Seurantatutkimus on tehty Uudellamaalla vuodesta 1978 alkaen keväisin ja syksyisin. Liikkuva poliisi on toteuttanut vastaavia ratsioita muualla Suomessa vuodesta 1988 alkaen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.