Mainos

Huumekuolemat lisääntyneet Virossa

Huumeiden yliannostukseen kuolleiden määrä on lisääntynyt Virossa räjähdysmäisesti. Pahimmat huumealueet ovat Koillis-Virossa.

Huumekuolemien määrä on Virossa kovassa nousussa. Kun vuonna 1997 yliannostus aiheutti Virossa kolmen ja vuotta myöhemmin kuuden ihmisen kuoleman, vuonna 2002 huumeiden yliannostus tappoi jo 81 ihmistä, ilmenee Viron sosiaaliministeriön raportista. Eniten uhreja on 20-24-vuotiaiden miesten keskuudessa.

Viron sosiaaliministeriön kansanterveysosaston johtajan Anneli Taalin mukaan viranomaiset suunnittelevat useita keinoja tehostaakseen taistelua huumeidenkäyttöä vastaan.
-Esimerkiksi Koillis-Virossa Sillamäen kaupungissa avataan huumeidenkäyttäjien kuntoutuskeskus, ja huumeidenkäyttäjille tarjotaan tulevaisuudessa nykyistä enemmän mahdollisuuksia ilmaiseen vieroitushoitoon, kertoo Taal.

Viron sosiaaliministeriö suunnittelee myös erityisen huumeidenkäyttäjien rekisterin perustamista. Huumeiden leviämistä yritetään estää myös koventamalla rangaistuksia. Maan parlamentti, riigikogu, hyväksyi joulukuussa lain, jolla kovennettiin merkittävästi huumerikollisten tuomioita. Erityisen vakavina rikoksina pidetään huumeiden toimittamista alaikäisille ja alaikäisten houkuttelemista huumeidenvälittäjiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.