Mainos

Huumekokeilijoiden koulusta erottaminen jakaa tunteet

Lähes puolet suomalaisista pitää koulusta erottamista oikeana ratkaisuna huumeiden käytöstä. Toisaalta hieman yli puolet MTV:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, ettei huumekokeiluiden takia tulisi potkia pois koulunpenkiltä.

- Yhteiskunnan suuri taistelu on juuri ehkäistä syrjäytymistä. Tässä olemme asian juurilla, ytimessä. Miksi emme tartu mahdollisuuteen? miettii nimimerkki Osva.

Myös nimimerkki Ilona on huolissaan siitä, että yhteisön ulkopuolelle sulkeminen ei auta nuorta selviämään ongelmansa kanssa.

Nimimerkki K pitää erottamista äärimmäisen epäinhimillisenä ratkaisuna sivistysvaltiossa elävälle, kasvuikäiselle lapselle.

- Julkinen leimautuminen ja koulusta jälkeen jääminen tulevat luultavasti olemaan se lopullinen niitti, joka siirtää lapsen kovempien aineiden käyttäjien seuraan. Ymmärtämyksellä, välittämisellä ja oikealla ohjauksella hän luultavasti selviäisi jutusta kunnialla eteenpäin, K miettii.

Ihmiset peräävät vanhempien vastuuta

Koulusta erottamisen kannalla olevat puolestaan perustelevat kantaansa varsinkin muiden maiden kokemuksilla.

- Uskon periaatteessa nollatoleranssiin tällaisissa tapauksissa. USA:ssa, muistikuvani mukaan, monessa koulussa voi olla edessä koulusta kokonaan erottaminen varsinkin yksityiskouluissa. 3 kuukauden erottaminen on Suomeen sopiva keino tässä tapauksessa. Vähempi rangaistus antaisi väärän viestin nuorisolle, sanoo nimimerkki Huolestunut.

Myös vanhempien vastuuta asiasta peräänkuulutetaan. Nimimerkki Antsa81 kritisoi sitä, ettei opettajilla ole hänen mielestään lupaa puuttua oppilaiden asioihin, joten antaa vanhempien ihmetellä, kun lapset ovatkin yhtäkkiä kotona jaloissa.

Maanantaina uutisoitiin porilaisessa koulussa tehdystä huumeratsiasta. Poliisi ja lastensuojeluviranomaiset olivat tehneet huumeratsian kouluun viime perjantaina. Tokkurassa välitunnin jälkeen nuokkuneet oppilaat olivat antaneet vihjeitä siitä, että asiat eivät olleet aivan kunnossa. Kiinniotettujen nuorten määrä nousi kahteenkymmeneen.

Seuraavana päivänä kerrottiin, että myös helsinkiläiskoulussa oli tehty suuri huumeratsia. MTV:n uutisten mukaan koululla kuulusteltiin yhteensä 15 nuorta.

Poliisin mukaan Porin ja Helsingin huumeratsioiden saama julkisuus on poikinut myös uusia ilmoituksia.

(16.3.)

(17.3.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.