Mainos

Huumekilojen välitys toi vankeutta Lahdessa

Lahden käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Lahdessa asuvalle miehelle neljän ja puolen vuoden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen katsottiin välittäneen vuoden 2005 keväällä ainakin kaksi kiloa amfetamiinia ja 15 kiloa hasista.

Vuonna 1978 syntyneen Omed Tawfiq Azizin tuomiota lievensivät hänen aikaisemmat rangaistuksensa.

Hän joutuu korvaamaan rikoksen tuottamana hyötynä runsaat 53000 euroa.

Azizilla on ollut autoliike. Hän tunnusti käyneensä kauppaa varastetulla tavaralla, mutta ei huumeilla. Oikeus katsoi kuitenkin poliisin nauhoittamat - yhtä lukuunottamatta kurdinkieliset - puhelinkeskustelut riittäväksi näytöksi siitä, että mies hieroi kauppoja amfetamiinista ja hasiksesta.

Puheluissa mainittu sekoittaminen liittyi oikeuden mukaan huumausaineitten jatkamiseen, ei rekisteriotteen väärentämiseen, kuten syytetty väitti. Pinkki taas viittasi mieluummin amfetamiiniin kuin lumilautaan.

Hasiserän koko arvioitiin 46000 euron hinnan perusteella. Puheluista kävi lisäksi ilmi, että toinen amfetamiinikiloista oli jo alun perin huonolaatuista ja että Aziz oli pilannut sen liian isolla jatkoainemäärällä.

Syytteet Subutexin välittämisestä sekä toisen 2000 kappaleen erän hankintayrityksestä oikeus hylkäsi, koska puhelut eivät antaneet kunnon näyttöä.

Juttunivaskaan liittyi huumausaineitten käyttöä sekä törkeätä rahanpesua, jossa laittomasti hankittuja rahoja oli viety sukulaisille Pietariin.

Muut seitsemän tuomittua selviävät sakoilla tai korkeintaan puolen vuoden vankeustuomiolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.