Mainos

Huumekauppaa ja rikoksia laidasta laitaan: Jengissä mukana alaikäisiä

Pohjois-Karjalassa toimineen huumeorganisaation esitutkinta on valmistumassa. Keskusrikospoliisi epäilee yli 20 henkilön välittäneen Joensuun ja Kiteen seudulla muun muassa hasista, marihuanaa ja amfetamiinia.

Lisäksi kaupan on ollut ekstaasia, LSD:tä ja huumaavia lääkeaineita sekä design-huumausaineita kuten synteettistä kannabista ja erilaisia jauheita. Esitutkinnassa paljastui myös kannabiskasvattamo ja lukuisia omaisuusrikoksia.

Joukon viisi venäläissyntyistä päätekijää oli esitutkinnan aikana vangittuina törkeästä huumausainerikoksesta. Heistä osalla on Suomen kansalaisuus ja osa on Suomessa opiskelijana. Epäillyistä valtaosa on kuitenkin suomalaisia. Heistä osa on alaikäisiä.

Huumeita netistä

Päätekijöinä toimineiden miesten epäillään tilanneen netistä design-huumeita ja myyneen niitä sekä design-huumeisiin vaihdettuja perinteisiä huumeita muun muassa alaikäisille nuorille.

Poliisi takavarikoi esitutkinnassa huumeorganisaatiolta muun muassa varastettua omaisuutta lähes 10 000 euron edestä. Lisäksi takavarikoitiin yli sata grammaa design-aineita useammassa erässä. Perinteisiä huumausaineita – pääasiassa marihuanaa – poliisi otti talteen noin puoli kiloa.

Joensuussa viime viikolla ilmitulleet design-huumeiden aiheuttamat kuolemantapaukset eivät poliisin mukaan liity nyt valmistumassa olevaan tutkintaan.

Tutkinnasta vastaa keskusrikospoliisi. Huumeorganisaation paljastamiseen osallistuivat myös paikallispoliisi, tulli ja rajavartiosto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.