Mainos

Huumekassin unohtanutta pahoinpideltiin kyynärsauvalla

24- ja 43-vuotiaille miehille lankesi ehdollista ja ehdotonta vankeutta

Huumekassin unohtamista seurannut törkeä pahoinpitely toi 24- ja 43-vuotiaille miehille tuomion Helsingin hovioikeudessa.

Rusikointi tapahtui vain muutama viikko sen jälkeen kun uhri oli jättänyt kaksikon autoon kassin, jossa oli amfetamiinia. Miehet joutuivat tämän vuoksi vajaaksi vuorokaudeksi virkavallan suojiin Pasilan poliisivankilaan. Lisäksi toisen miehen asuntoon tehtiin kotietsintä. Tapahtumat sattuivat Espoossa vuonna 2003.

Tuomioistuinten ratkaisuista ilmenee, että huumeiden kanssa hölmöillyt lupasi hyvitellä rahalla aiheutuneita vaikeuksia. Kun parivaljakko tapasi tuttavansa, tämä tarjosikin korvaukseksi huumeita. Tämä ei miehille kertoman mukaan kelvannut.

Tuomitut sanoivat jättäneensä tuttavansa pois auton kyydistä ja nähneensä tämän myöhemmin makaamassa kadulla. Tapausta todistanut sivullinen kuitenkin kertoi havainneensa, kuinka nahkaliiviin sonnustautunut vanhempi mies löi metalliesineellä uhria ja potki tätä. Aseena oli alumiininen kyynärsauva.

Oikeudessa yritettiin ujuttaa Subutexia

Pahoinpitelyn jälkeen miehet vannottivat jotain uhrille ja poistuivat autolla paikalta. Sivullinen mies kertoi, että kaksikko palasi kuitenkin hetken kuluttua takaisin ja tarjosi uhrille tupakkaa. Miehet sanoivat, että "sinä olit sitten jäänyt auton alle".

Myös kauppamatkalla ollut nainen todisti miesten tuloa tapahtumapaikalle. Nämä olivat hänen mukaansa pyytäneet, ettei paikalle kutsuttaisi poliisia.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahosen mukaan uhri sanoi oikeudessa, ettei hän muista tapahtumista juuri mitään.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1964 syntyneen helsinkiläismiehen toissa vuonna puoleksitoista vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Vuonna 1983 syntynyt mies sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta. Helsingin hovioikeus katsoi alkuviikosta, ettei käräjäoikeuden tuomiota ole aihetta muuttaa.

Hovioikeudessa viime kuussa pidetyssä pääkäsittelyssä huumeiden kanssa sekoilu jatkui. Yleisön joukossa ollut nainen kumartui ojentamaan pahoinpitelyn uhrille rasian, joka putosi lattialle. Valpas puheenjohtaja kuitenkin huomasi tilanteen ja käski vartijaa ottamaan esineen. Sisältä löytyi Subutexia.

Pahoinpitelyn kohteeksi joutunut mies istui pääkäsittelyn aikaan huumetuomiota Keravan vankilassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.