Mainos

Huumejengille ropisi tuomioita Kouvolan käräjillä

Rikoshyötynä päätekijät joutuvat maksamaan valtiolle noin 15 000 euroa. Rikosnimikkeinä olivat huumausainerikos, ryöstö, kotirauhan rikkominen, vapauden riisto ja pahoinpitely.

Kymmenkunta huumejengiläistä on saanut tuntuvia tuomioita Kouvolan käräjäoikeudessa. Useimmat syyksi luetut rikokset olivat törkeitä. Rikosnimikkeinä olivat huumausainerikos, ryöstö, kotirauhan rikkominen, vapauden riisto ja pahoinpitely.

Päätekijät määrättiin heti vangittaviksi.Miespuolinen päätekijä tuomittiin 4 vuoden ja 10 kuukauden ja naispuolinen päätekijä 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen. Yksi tekijä sai yli 3 vuoden tuomion, mutta häntä ei määrätty vangittavaksi.

Muiden tuomiot vaihtelivat vuodesta muutamaan kuukauteen. Osalle tuomio tuli ehdollisena tai yhdyskuntapalveluna. Oikeus otti huomioon sen, että osa oli päässyt uuden elämän alkuun.

Rikoshyötynä päätekijät joutuvat maksamaan valtiolle noin 15 000 euroa.

Rikokset tapahtuivat vuoden 2005 alusta toukokuun 2006 loppuun. Asian piti olla käräjillä jo vuosi sitten, mutta syytteen nostamisen määräpäivä meni epähuomiossa umpeen ja syytetyt jouduttiin laskemaan välillä vapaalle jalalle. Paristakymmenestä syytekohdasta oikeus joutui työstämään yli 50 sivua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.